Španělská kinematografie už v posledních letech několikrát dokázala, že umí skvěle kloubit napětí a akci. Pomyslná laťka žánrového sebevědomí se ale možná již brzy posune zase o kousek výš. Netflix totiž představil oficiální trailer snímku Xtreme, který sází na násilí, katany, a především krvavý příběh pomsty, jenž připomíná motivy známé například z Johna Wicka (2014).

„Před dvěma lety mu zabili syna,“ zaznívá v upoutávce, kde se v hlavní roli ocitá Max (Teo García) coby nájemný zabiják a bývalý otec, kterého o tuto výsadu připravil nevlastní bratr Lucero (Óscar Jaenada). Ten ho po brutální přestřelce zanechal napospas smrti v jeho vlastním domě. Osud mu však umožnil postavit se znovu na nohy a vydat se společně se svou sestrou a problémovým teenagerem na vytouženou cestu za pomstou, během níž poteče krev těch, kteří je připravili o rodinu.

Přečtěte si také: Lidstvo bez spánku, postapokalyptický snímek Probuzení míří na Netflix

Hlavní cíl na dva roky zmizel z povrchu zemského. Nyní existují zvěsti o tom, kde se objeví. Pokud mu na sjezdu představitelů zločineckých organizací jejich rodiny odpustí, stane se prakticky nedotknutelný. To Max nemůže za žádnou cenu dopustit, nakolik v mezičase získal zpět svou čest. Čas je neúprosný a seznam terčů je delší, než se na první pohled zdálo.

Na přehlídku krvavé akce se mohou diváci těšit již 4. června 2021, kdy se snímek Xtreme objeví na kartě Netflixu. Za nervy drásající atmosférou stojí španělský režisér Daniel Benmayor, který už má s akčními thrillery nemalé zkušenosti. Vedle dvojice hlavních aktérů se ve filmu představí také Andrea Duro, Óscar Casas nebo Luis Zahera.