Na začátku minulého měsíce jsme se dočkali prvního oficiálního traileru na slušně vyhlížející snímek Království Planeta opic, který bude zbrusu novou kapitolou slavné filmové série o inteligentních lidoopech. Snímek by měl volně navazovat na vynikající trilogii o Caesarovi (Andy Serkis), která byla završena filmem Válka o planetu opic (2017). Podle různých informací z letošního roku to vypadalo, že snímek se bude odehrávat jen pár desetiletí po Caesarově trilogii, přičemž hlavním hrdinou se stane jeho syn Cornelius.

Přednedávnem ale poskytl serveru Empire rozhovor režisér Wes Ball, který odhalil, že k nám zřejmě celou dobu tekly špatné informace. Podle režiséra se totiž snímek má odehrávat asi 300 let po událostech zmíněné trilogie, nikoliv jen několik desetiletí. Hlavním hrdinou navíc nemá být Cornelius, nýbrž zcela nový opičák jménem Noa (Owen Teague), který se nechal inspirovat Caesarovým odkazem. 

Pokud to je skutečně pravda, rozhodně by to pár věcí vysvětlovalo. Jestli se má snímek skutečně odehrávat několik století po událostech Války o planety opic, dávaly by větší smysl všechny ty rozpadlé a zarostlé zbytky lidských obydlí, které odhalil plakát a první trailer.

Z upoutávky to také vypadá, že lidé jsou už na úrovni divokých zvířat, ovšem ve Válce ještě existovaly organizované a dobře ozbrojené vojenské skupiny, které představovaly zbytky civilizovaného světa lidí. A asi by bylo opravdu krapet divné, kdyby lidstvo po pouhých pár desítkách let zažilo natolik velký úpadek.

Dále se zdá, že primárních padouchem se stane opičák jménem Proximus Caesar (Kevin Durand), který však umírněnou cestu původního a šlechetného Caesara následovat nebude. 

Wes Ball také potvrdil, že v plánu je i nadále vytvořit zbrusu novou trilogii. Sám ale neví, zda bude moct natočit i další díly, protože minulý měsíc mu spadla do klína chystaná filmová adaptace slavné herní série The Legend of Zelda. Ještě ale uvidíme, zda si chystaný film povede slušně komerčně. To bude jednoznačně hrát zásadní roli v tom, zda bude plán o vytvoření trilogie uskutečněn. Wes Ball je každopádně známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner).

Se scénářem mu pomáhal nejenom Josh Friedman, ale i Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Dále ve filmu uvidíme i hvězdy jako Freya Allan, Dichen Lachman, William H. Macy, Kevin Durand, Peter Macon, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville a Lydia Peckham.

Snímek by měl do kin dorazit 23. 5. 2024.