Krátce po začátku léta se začalo šuškat o tom, že legendární herní série The Legend of Zelda dostane filmovou adaptaci. A nyní nám to konečně potvrdili i lidé od Nintenda, kteří na chystaném filmu pracují se společností Sony Pictures Entertainment.

Připravovaná adaptace, která má podle všeho zamířit do kin, už má na palubě také svého režiséra. Stane se jím Wes Ball, jehož nejznámějším dílem je filmová trilogie Labyrint (Útěk, Zkoušky ohněm, Vražedná léčba) z let 2014-2018. Příští rok nám také nadělí snímek Království Planeta opic, který se stane potenciálním začátkem zcela nové trilogie, jež vychází ze známé filmové značky.

Na filmové Zeldě má pracovat i producent Avi Arad, který v minulosti pro Sony dohlížel na výrobu nejenom MCU Spider-Manů, ale i filmové adaptace Uncharted (2022). Ten podle všeho na hrané Zeldě pracuje už několik let. 

Co se scénáře týče, o ten by se měl postarat Derek Connolly, který se podílel na psaní známých titulů jako Jurský svět (2015), Jurský svět: Zánik říše (2018) a Pokémon: Detektiv Pikachu (2019). Na výrobu by měl samozřejmě dohlížet i slavný herní tvůrce Shigeru Miyamoto, který vdechl život nejenom Zeldě, ale i třeba Mariovi a Donkey Kongovi.

O chystaném příběhu zatím žádné informace nemáme, na to je stále ještě moc brzo. Určitě se ale dočkáme nějakého velkolepého dobrodružství, ve kterém hrdina Link a princezna Zelda stanou proti silám arcipadoucha Ganona, jenž touží ovládnout království Hyrul.

První díl herní série vznikl v roce 1986, od té doby se značka začala rozrůstat o celou řadu dalších titulů, například Ocarina of Time (1998), Breath of the Wild (2017) a letos uvedený Tears of the Kingdom. Zelda se však dostala i do světa komiksů a televizních seriálů, tudíž tvůrci chystané adaptace mají opravdu tunu obsahu, ze kterého mohou čerpat. 

Režisér Wes Ball je patrně sám velkým fanouškem herní série, protože už v roce 2010 vyjádřil přání Zeldu zrežírovat. Teď už jen musíme doufat, že se adaptace skutečně dostala do dobrých rukou.

Nintendo už letos s jednou filmovou adaptací jejich známé herní značky zabodovalo. A to pořádně. Snímek Super Mario Bros. ve filmu v kinech utržil 1,3 miliardy dolarů, což z něho dělá nejenom druhý komerčně nejúspěšnější snímek letoška, ale i vůbec nejúspěšnější filmovou adaptaci videohry v historii. Zadaří se podobně i se Zeldou? Holt se necháme překvapit.