Z Jihokorejců se stávají mistři zombie žánru. Pokud vás o tom nepřesvědčil Vlak do Pusanu, případně série Království zombie, tak možná vám to potvrdí právě seriál All of Us Are Dead, který vyšel na začátku letošního roku. A jelikož se jedná o zombíky, tak je asi jasné, o co v seriálu půjde. Příběh se zaměří na jedno korejské město, ve kterém se začne šířit extrémně nebezpečný vir, jenž začne nebohé obyvatele měnit na rychlé a velice agresivní zombie. Většina děje se ale odehrává na místní středí škole, kde celá pohroma začne. Ovšem následně se samozřejmě dostane i do zbytku města. Děj tak sleduje nejenom skupinku školáckých protagonistů, ale také několik dospělých různě po městě. A akce Geeked Weeked nedávno přišla se skvělou zprávou. All of Us Are Dead se dočká i druhé řady! 

Ovšem překvapuje to vůbec někoho? Konec seriálu si rozhodně nechával pro pokračování otevřená vrátka, navíc celá série měla naprosto fantastickou sledovanost. Je proto rozhodně v zájmu jak tvůrců, tak i Netflixu, aby seriál i nadále pokračoval. Seriál All of Us Are Dead jsou svým způsobem všechny zombie filmy v jednom. Ale i tak si dokáže po celou dobu zachovat jak napětí, tak i konzistenci ve vyprávění. Stará se jak o rozvíjení jednotlivých charakterů, tak i o rozvíjení vztahů mezi nimi. Udržuje si dobrou rovnováhu mezi akčními sekvencemi, které jsou ve většině případech skvěle natočené, viz scéna v jídelně, a klidnými/emocionálními scénami. 

Celkově je seriál pro každého milovníka zombie hororů naprostá povinnost. Hlavním scenáristou se stal Chun Sung-il, který napsal všech dvanáct epizod první řady. Měl by se tak postarat i o řadu druhou. Kdy přesně se jí dočkáme? To je zatím ve hvězdách, nicméně můžeme také očekávat, že se vrátí i většina hlavních postav, které události z první série přežily.

Těšíte se?