Rick a Morty je rozhodně tím animovaným seriálem, který nám roky v seriálovém výběru chyběl. "Typické" rodinky ve stylu Simpsonových a Griffinových nám už lezli krkem a potřebovali jsme něco nového a svěžího. A tak jsem se v roce 2013 dočkali první série dnes již kultovního seriálu. Příběhy alkoholika a šíleného vědce Ricka Sancheze, jeho vnuka Mortyho a celého zbytku rodiny si oblíbilo velké množství fanoušků po celém světě.

Právě v této době vychází předposlední díl 4. série a pokud byste po ukončení této série smutnily a chtěli víc, máme pro vás dobrou zprávu. Na začátku června/júna by měl už konečně vyjít očekávaný čtvrtý svazek komiksové série Rick a Morty. Ten byl bohužel kvůli koronaviru odložen, teď to však vypadá, že by mohl opravdu vyjít. Na scénáři pracoval Kyle Starks (Sexcastle, Kill Them All), který se věnuje komiksové tvorbě již nějaký ten rok. Kresbu má na starosti komiksový umělec CJ Cannon, jenž je spjatý s celou touto grafickou sérií.

Od čtvrtého svazku můžeme očekávat rozvíjení známých příběhů ze skvělého seriálu a hlavně spoustu humoru, který této nesourodé dvojici není rozhodně cizí. Rick a Morty - Čtvrtý svazek v Česku vydává nakladatelství CREW v českém překladu, který má na starosti Darek Šmíd. K dispozici bude na eshopu vydavatele od 9. června/júna. Jestli jste tuto komiksovou sérii minuly, můžete zde zakoupit i první tři svazky.