Na rozdíl od anglicky mluvících zemích se v Česku neobjevuje moc komiksových sérií. To je sice silné slovo, když tu máme BB art, CREW nebo Comics Centrum, ale tato oblíbená nakladatelství většinou vydávají celkem známé série, které u nás zná skoro každý člověk a to se o komiksy ani nemusí zajímat. A navíc se většinou jedná o tituly, které velmi často dosahují několika desítek dílů, takže dosáhnout celé série stojí vyšší tisíce korun. 

Přečtěte si také: Třetí kolosální kniha série Darkness je v předprodeji

S tímto problémem se teď rozhodli něco udělat dva komiksoví nadšenci, kteří si říkají Mighty Boys. Na českém crowdfundingovém webu HITHIT právě spustili kampaň, ve které nabízejí dvě neobvyklé sci-fi série od méně známého komiksového autora Zacka Kaplana a i když je cena celkem vysoká, dostanete za ni hodně muziky.

Tou hlavní odměnou v kampani je totiž autorský komiksový komplet od již zmiňovaného komiksového umělce, jenž obsahuje dokončené série Přístav Země a Zatmění. A obě dvě sice pracují s obvyklým tématem, ale neobvykle ho zpracovávají.

Přístav Země je sci-fi titulem o mimozemšťanech. Ti však nechtějí vyvraždit lidstvo, ale chtějí si zde jen postavit jeden jediný kosmický přístav, za který nabízejí výměnou přístup ke své technologii. Více o příběhu nám bohužel vydavatelé z Mighty Boys neprozradili.

Zatmění nás zase zavede na planetu Zemi po sluneční katastrofě, která vyvraždila skoro celou civilizaci. Lidé jsou nuceni stáhnout se do podzemí a vymyslet způsob, jak přežít. Cena za bezpečí je však velmi vysoká.

Komplet by měl obsahovat 850 vázaných stran se sběratelským přebalem. K tomu navíc bonusové materiály a exkluzivní obsah pro české vydání. Prvních sto backerů dostane tento komplet za 1699 korun. Pro opozdilce bude kniha za 1799 korun, což není moc velký rozdíl.

Pokud vás projekt zaujal, určitě se podívejte na stránku kampaně a podpořte ho. Bez vaší pomoci kniha nevyjde. Vydavatelé totiž vyžadují 550 000 korun. Do současné doby bylo vybráno necelých 59 000 korun. Na zakoupení máte ještě 29 dní. Na závěr bychom chtěli upozornit, že se nebude jednat o výtisk s českým překladem, svazek bude v originálním anglickém znění. 

Aktualizace: Komiksový svazek bude kompletně přeložený do českého jazyka.