Spojení Jacka Rozparovače, Drákuly, démonů, andělů a dalších upírů jsme asi nikdy neviděli. Ano, byl tu nějaký ten pokus, jenž spojil několik hororových postav do jednoho. Například akční film Van Helsing z roku 2004, ve kterém byl přítomen Drákula, Frankensteinovo monstrum, vlkodlaci a Pan Hyde. Nebyl to však příliš kvalitní počin. Taky tu byla komiksová série a film Liga výjimečných, která spojila mnoho literárních postav, to už ale taky bylo dávno.

Oprášit takový nápad se rozhodl tvůrce a scénárista Scott Zambelli. Ve spojení s několika dalšími tvůrci a vydavatelem Bardstone Publishing připravují novou komiksovou sérii Crimson Shadows. Ta nás zavede do Londýna roku 1880, kdy se protnou stezky výše zmiňovaných antihrdinů. Jim hrozí nebezpečí ve formě temnoty, která je může všechny do jednoho pohltit. Hlavní postavou je poté Julius Reznick, který se snaží v sobě udržet jakoukoliv jiskru světla, aby nepodlehl temnotě, jako se to stalo všem na ulicích Londýna.

Výčet všech známých postav, které se v prvním čísle objeví, není pro sérii konečný. Tvůrci by chtěli svět nadále rozšiřovat a postupně přidávat další postavy, například Sherlocka Holmese a Watsona, Teslu, Frankensteina, Jekylla a Hydea, Královnu Viktorii a mnoho dalších. Všechno to tedy zní naprosto skvěle, je tady však jeden háček, který může zabránit vydání komiksu.

Přečtěte si také: V komiksu [-viridae] přijde po pandemii Covid-19 zmutovaná a extrémně smrtelná Ebola

Crimson Shadow totiž není sérií od bohatých renomovaných vydavatelů a tak se tvůrci museli uchýlit ke crowdfundingu na Kickstarteru. Po 9 dnech mají vybráno 1480 $, dalších 1320 $ musí během zbytku trvání kampaně vybrat. I když to zatím vypadá slibně, člověk nikdy neví. My však věříme, že kampaň vyjde.

Pokud byste chtěli autorům nějakou tu korunku přihodit, můžete samozřejmě kolik chcete, ale jelikož se bude fyzická verze z Kickstarteru distribuovat jen po USA, tak by to bylo jen pro váš dobrý pocit. Kdybyste si chtěli komiks přeci jen přečíst, není problém, protože digitální verze bude normálně k dispozici pro celý svět. Zaplatíte za ní pouhých 5 $. Jestliže tak učiníte, na svou odměnu se budete moci těšit v srpnu/augustu tohoto roku.