Pandemie Covid-19 v některých státech už upadá a bylo jen otázkou času, než se tohoto námětu nějaký umělec chytí a po svém ho poupraví. Tvůrčí duo Jake Limon a Camilo Ponce se ve spolupráci s dalšími umělci tohoto tématu ujali a připravují novou komiksovou sérii s názvem [-viridae], ve které je extrémně smrtelný virus v hlavní roli.

Aby však mohli titul vydat, musejí nejdříve úspěšně projít Kickstarterovou kampaní. Na úspěch potřebují 2500 $. A jelikož je USA komiksová velmoc, během 6 dnů přihodilo na projekt 57 backerů s celkovou částkou 1271 $. Vypadá to tedy, že se do konce kampaně, do které zbývá 23 dnů, částka určitě vybere.

Pokud byste čekali, že se tvůrci chytí nápadu s lehkým vylepšením Covid-19, tak jste na omylu. Příběh se totiž odehrává právě po pandemii tohoto v současné době velmi skloňovaného viru. [-viridae] se věnuje extrémně smrtelnému a zmutovanému viru Ebola. Hlavním "hrdinou", nebo spíše hlavní postavou je armádní veterinář Peter Cole, pacient nula, který jede autobusem do San Antonia, kde se mu udělá špatně a nakazí ostatní cestující. Čeká nás pořádně hutná atmosféra, která je navíc doplněná extrémně depresivní kresbou.

Pokud byste měli o komiks zájem, nemusíte se bát dopravy odměn, protože je povolená pro celý svět. Autoři si pro backery připravili obrovské množství úrovní odměn. Za digitální verzi zaplatíte 5 $, pokud budete chtít k digitální verzi v deluxe edici, zaplatíte 10 $. Za 15 $ je pak tištěná verze s běžným cover artem, digitální kopie v deluxe verzi a rouškem. Jestliže byste chtěli to samé, akorát s limitovaným cover artem, bude vás to stát 20 $.

Přečtěte si také: Spojení artbooku a phrasebooku? To je nový Kickstarterový projekt s názvem Things Heroes Say

[-viridae] by se k backerům měla dostat v říjnu/októberi tohoto roku. Jestli vás zajímá, jaký merch si tvůrci připravili ve dražších úrovních odměn, určitě se podívejte na stránku kampaně.