Pokud patříte mezi fanoušky Stephena Kinga (To, Řbitov zviřátek), určitě znáte jeho monstrózní sérii Temná věž. Dnes se však nebudeme věnovat originálním románům, ale komiksové adaptaci od amerického spisovatele Petera Davida (Star Trek knihy, Polaris).

Komiksová série se stejným názvem Temná věž se u nás v květnu/máji tohoto roku dočkala sedmého dílu s podtitulem Pistolník 2: Sestřičky z Elurie. V tomto díle se hlavní hrdina Roland Deschain ocitl v péči krvelačných jeptišek, které ho však nechtěly vyléčit, ale naopak zabít. Pokud by vás zajímaly bližší informace, můžete se podívat na samostatný článek, který najdete v odkazu pod tímto odstavcem.

Přečtěte si také: Pistolník Roland Deschain uniká ze spárů krvelačných jeptišek v sedmé části Temné věže

Sedmým svazkem však příběh pistolníka nekončí, protože má tato komiksová série patnáct navazujících svazků. Pokud patříte mezi fanoušky série, tak pro vás máme dobrou zprávu. Během včerejšího dne totiž nakladatelství CREW vydalo osmý díl s podtitulem Pistolník 3: Bitva v Tullu. Za scénářem opět stojí Peter David. Hlavním kreslířem nového svazku je Michael Lark (Gotham Central). A co nás v novém svazku vlastně čeká?

„Roland, putující přes Mohainskou poušť, pokračuje ve svém epickém pátrání po napolapitelném Muži v černém. Místo něj najde Tull, poslední výspu civilizace, městečko plné ďáblovy trávy, pouštního písku a zoufalství... není tu nic, tím méně milostrdenství. Může se zdát, že Tull je na samém okraji světa, kde za obzorem čeká jen příkrý pád do zapomnění. Ale Roland je přesvědčen, že je to jinak... že za hranicemi Tullu leží skrytá pravda, která znamená vše pro osud Středosvěta. Klíč k té záhadě třímá Muž v černém a Roland ho bude pronásledovat dál, aby ji rozluštil - i přes to, že v Tullu je na něj nastražena smrtící past.“

Jestli vás grafický román Temná věž 8: Pistolník 3: Bitva v Tullu zaujal či patříte mezi fanoušky série, můžete ho zakoupit na eshopu nakladatelství CREW s menší slevou. Naleznete zde i krátkou ukázku, která by vám mohla pomoci v rozhodnutí.