Už je to více než rok, co jsme vám přinesli článek o odkladu data vydání česky lokalizovaného komiksu James Bond: Žít a nechat zemřít, který měl po prvním odkladu vyjít v listopadu/novembri 2020. A jak sami asi tušíte, ani v tento termín nakladatelství Comics Centrum nevydalo, protože plánovaný film Není čas zemřít, s jehož premiérou chtělo Comics Centrum vydat zmiňovaný komiks, čelí už několikátému odkladu.

Přečtěte si také: Další odklady filmů Uncharted, James Bond, Morbius a Krotitelé duchů

V současné době je nový film s Danielem Craigem naplánovaný až na 8. října/októbera 2021. Pokud jste se ale těšili na komiks Žít a nechat zemřít, máme pro vás dobrou zprávu. Podle edičního plánu by tento grafický román měl vyjít dříve, přesněji řečeno během dubna/apríla tohoto roku. A vše nasvědčuje tomu, že tento termín je opravdu finální.

Komiks Žít a nechat zemřít je vytvořený podle stejnojmenného románu od vyhlášeného britského novináře a spisovatele Iana Fleminga, jenž stojí za zrodem této kultovní britské postavy. Scénář komiksové adaptace má na svědomí americký autor Van Jensen, z jehož předešlé tvorby můžeme zmínit například komiksovou adaptaci románu James Bond: Casino Royale. Jensenův scénář doplní krásná kresba od Kewbera Balla (Jeepers Creepers).

V titulu Žít a nechat zemřít je agent 007 poslán do New Yorku, aby zde prověřil údajného agenta SMĚRŠ a zároveň vůdce zločinecké sekty voodoo, pana Biga. Bond sleduje stopu tohoto zločince z New Yorku, přes Floridu, až po Karibik. Agent si však podle dalších stop uvědomuje, že se jedná o nadprůměrně nebezpečného padoucha. „A nikdo, dokonce ani tajuplná kartářka Solitaire, si nemůže být jist, jak tato bitva dvou neobyčejných mozků dopadne...“

Jelikož Comics Centrum zveřejnilo na svých stránkách téměř finální podobu několika stránek z českého vydání, je téměř jasné, že komiksová adaptace románu Žít a nechat zemřít opravdu brzy vyjde. Jak jsme již zmiňovali, datum vydání by mělo spadat na konec letošního dubna/apríla