Americký spisovatel Stephen King (král hororů), který má na svém kontě okolo stovky knih, od těch hororových jako například To, Carrie nebo Cujo až po životní romány jako Zelená Míle, napsal v roce 2017 ve spolupráci se svým synem Owenem Kingem hororový román Růženky (Sleeping Beauties).

A jak je v dnešní době zvykem, dočkáme se komiksové adaptace, na které pracují scénárista Rio Youters (Westlake Soul) a kreslířka Alison Sampson (Hit-Girl, Winnebago Graveyard). Vydání má na starosti americká společnost IDW publishing, která funguje již od roku 1999. Jelikož se zatím jedná o vydávání v Americe, Sleeping Beauties budou vycházet ve formě komiksových sešitů.

I když toto dílo nepatří mezi to nejlepší, co King napsal, do dnešní doby se určitě hodí, protože pojednává o podivné epidemii, která se týká pouze žen. V malém městečku v Apalačských horách se v ženské věznici objevila podivná anomálie. Jakmile ženy usnou, obalí se v podivném kokonu a odeberou se myslí do neznáma. Pokud by se však někdo rozhodl ženu zachránit a roztrhat kokon, reakce je velice násilnická a zachránci hrozí smrt. Nemoc postihuje všechny ženy až na podivnou Evie. Je snad Evie imunní, nebo nepatří na tento svět a je pouze démonem, kterého je potřeba zabít?

Komiksové podání by mohlo tomuto dílu trochu pozvednout reputaci, protože jak již bylo zmíněno, nejedná se o kvalitní standart, na který jsme u pana Kinga zvyklí. Už jen ukázka kreseb od Alison Sampson stojí za zmínku, protože jsou prostě fascinující a postavy na Vás dýchnou nepříjemnou atmosféru.

Samozřejmě scénář je také velice důležitý a uvidíme jak se s tím Rio Youters popere. To se však dozvíme až někdy v létě, kdy by mělo vyjít první číslo této hororové série. Sleeping Beauties je zatím určeno pouze pro americký trh.