Na začátku příštího měsíce bude na Hulu premiérovat teenagerovská fantasy komedie jménem Darby and the Dead, která bude v podstatě takovou hodně odlehčenější verzí Šestého smyslu. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří mladou dívku Darby Harper (Riele Downs), která by za normálních okolností byla naprosto normální středoškolačkou. V dětství se jí ale přihodila událost, která ji málem stála život. To však s sebou přineslo nečekané následky. Darby od té doby dokáže vidět duchy zemřelých lidí a komunikovat s nimi. A to samozřejmě pěkně zamává s lidskou psychikou. Z Darby tak vyroste uzavřená a introvertní bručounka, která si příliš lidí nepouští k tělu. Už tak jich přece vidí až moc. A to jak živých, tak i mrtvých. 

Obzvlášť jí ale pije krev roztleskávačka Capri (Auli'i Cravalho), která si dokáže omotat kolem prstu snad úplně každého. Tedy kromě Darby, což Capri samozřejmě náležitě štve, proto jí dělá nejrůznější naschvály. Jednoho dne ale přijde šokující zpráva. Capri totiž zemře při jakési nehodě, což samozřejmě rozesmutní celou školu. Darby ale netuší, že její nejméně oblíbená osoba z celé galaxie jí nedá pokoj ani po smrti.

Jedné noci ji navštíví Capriin duch, který chce po Darby jedinou věc. Aby uspořádala její narozeninovou oslavu. A to i přestože je již mrtvá. Jedině tak totiž bude moct její duch odejít z tohoto světa. Aby ale tak mohla Darby učinit, bude se nejdřív muset stát ve škole novou hvězdou. A to se naší hrdince ze začátku ani trochu líbit nebude. 

O režii se postaral Silas Howard, který pracoval na seriálech jako Výstřední společnost, Dickinson a Everything's Gonna Be Okay.

Dále se ve filmu objeví herci jako Chosen Jacobs, Asher Angel, Wayne Knight, Derek Luke, Tony Danza, Nicole Maines, Genneya Walton a Anthony Oseyemi.

Oficiální premiéra na Hulu a Disney+ je stanovená na 2. 12. 2022.