Je tu nový pracovní týden a s ním i další Knižní novinky. Tentokrát ale ve velmi stručném duchu. Knižní nakladatelé totiž celý minulý týden prospali a mezi těmi komiksovými vydávalo jen nakladatelství CREW. Pokud bych to ale měl vzít pozitivně, příprava mi nezabrala tolik času a vám se bude jednodušeji vybírat nějaká zajímavá novinka do sbírky. Tak pojďme na to.

KNIHY

Zůstanou jen skvrny

středa 11.05.2022 – Golden Dog

Dnes se v knižní sekci budeme bát. Nakladatelství Golden Dog si pro své fanoušky přichystalo děsivý příběh Zůstanou jen skvrny britského spisovatele Rosse Jefferyho. A když říkám děsivý, tak tím myslím opravdu děsivý. Novela Zůstanou jen skvrny totiž není o nadpřirozených jevech, ale o odporném traumatu z dětství a následné pomstě.

„Děsivý příběh dvou bratrů, Judea a Kylea, jejichž životy jsou zničeny ve chvíli, kdy umírá jejich matka. Nemají ani čas truchlit, protože za dveřmi už čekají strýcové, kteří s nimi mají vlastní plány. Dětská nevinnost má být navždy ztracena. Jako dospělý se chce Jude pomstít za to, co mu v dětství provedli. Čekal příliš dlouho, ale konečně je dost silný a chladnokrevný, aby všechno skončil. Nebo si to alespoň myslí, protože ať udělá, co udělá, zůstanou jen skvrny.“

Cosi z hloubi

středa 11.05.2022 – Carcosa

Fanoušky tradičnějšího hororu zase bezpochyby potěší novela Cosi z hloubi amerického spisovatele S. T. Joshiho. V něm na čtenáře čeká lovecraftovský detektivní příběh z ospalého amerického městečka, které není tak obyčejné, jak na první pohled vypadá. V jeho okolí se totiž pohybuje něco, co se vymyká lidské představivosti.

„V novele Cosi z hloubi se Alison Manneringová po vysoké škole vrací do rodného městečka, odlehlé hornické obce v severovýchodní Pensylvánii, aby se pokusila přijít na kloub záhadné smrti svého otce. Matka jí z nepochopitelných důvodů odmítne o tragédii sdělit bližší podrobnosti a Alison nezbude než se částečně na vlastní pěst, částečně s pomocí svého bývalého přítele ze střední školy pustit do pátrání, které záhy dramaticky zpochybní veškeré její dosavadní znalosti o důvěrně známém rodišti, těsně spjatém s uhelným dolem ve vlastnictví enigmatického Conrada Brasheara. Vyšetřování, vedené v prostředí ospalé obce dosti neotřelými metodami, mladou Alison záhy přivede do kontaktu s něčím, co se vymyká lidské představivosti...“

DALŠÍ KNIŽNÍ VYDÁNÍ

  • Příběh kouzelnictví – třetí díl dětské fantasy série Příběh magie
  • Za zrcadlem – druhý díl dětské hororové série Klub nočních můr

KOMIKSY

Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium 1

úterý 10.05.2022 – CREW

Pořádná dávka oblíbené žluté rodinky je tady! Nakladatelství CREW v úterý vydalo svazek Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium 1, ve kterém na fanoušky čeká první část nejlepších simpsonovských příběhů. Boj proti lesnímu požáru, superhrdinská návštěva paralelní dimenze nebo cestování do budoucnosti. To vše, a ještě mnohem víc na vás v tomto komiksu čeká.

Nová série, která přináší ty nejlepší simpsonovské příběhy sebrané ve velkém pytli zábavy. Pojďte spolu s Homerem a Lízou bojovat proti letnímu žáru. Vydejte se na cestu do paralelní dimenze s výjimečným týmem superhrdinů – Bartmanem, Natahovákem a Bábovčíkem. Nebo se vydejte do budoucnosti, kde Simpsonovic rodina možná ponese zodpovědnost za záchranu (nebo zničení) světa! To všechno a ještě víc vás čeká v první knize!“  

DALŠÍ KOMIKSOVÁ VYDÁNÍ

  • My Hero Academia 13: Promluvíme si o tvojí pitomý schopnosti – třináctý svazek zábavné superhrdinské mangy
  • Naruto 55: Válka propuká – pětapadesátý svazek jedné z nejpopulárnějších mang

A tím jsme se dopracovali ke konci dnešních Knižních novinek. Bylo toho opravdu málo, ale osobně věřím, že si to příští týden vynahradíme. Tak zase za týden, ahoj!