Slavný britský režisér Guy Ritchie nám letos kromě seriálových Gentlemanů nadělí akční jízdu (samozřejmě s notnou dávkou humoru) z druhé světové války, která ponese název The Ministry of Ungentlemanly Warfare. A na světě konečně máme i první oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

A ano, Ritchieho charakteristický styl je zde snadno rozpoznatelný. Hlavní dějová linie se bude každopádně točit kolem tajné jednotky britské armády, kterou vede jak Winston Churchill, tak Ian Fleming, námořní důstojník a tvůrce Jamese Bonda. 

Tento tým se tak bude muset uchýlit k nekonvenčním a zcela „negentlemanským“ bojovým metodám, aby mohl Třetí říši na jejím území pořádně zavařit. Tato skupina tak položí základ pro vznik černých operací.

Přední postavou se stává člen týmu, kterého ztvární Henry Cavill (Zaklínač). K němu se ještě připojí hvězdy jako Alan Richtson (Reacher), Henry Golding (Gentlemani), Eiza González (Baby Driver) a další.

Film bude vycházet ze stejnojmenné knihy, kterou napsal Damien Lewis. Z traileru to vypadá, že nás čeká uspokojivé kosení nacistů se sympatickými herci, tak snad se opravdu máme nač těšit. 

Ritchie se kromě režie podílel i na scénáři, na němž ještě pracovali Arash Amel, Eric Johnson a Paul Tamasy.

Dále se ve snímku objeví herci jako Cary Elwes, Hero Fiennes Tiffin, Alex Pettyfer, Til Schweiger, Babs Olusanmokun a Henrique Zaga.

V amerických kinech bude snímek premiérovat 19. 4. 2024, u nás to bude zřejmě o den dříve.