Pokud jste fanoušci stop motion animace a pěkně divných hororů, tak pro vás máme učiněnou lahůdku. Příští měsíc bude do kin uveden hrůzný nízkorozpočtový snímek Stopmotion, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává mladá žena jménem Ella (Aisling Franciosi), která se věnuje výrobou stop motion filmečků. Její matka, se kterou měla velice komplikovaný vztah, však před nějakou dobou zemřela. Následně se proto vrhne do natáčení hrůzostrašného loutkového filmu, který se stává jevištěm jejího vnitřního smutku. Problém však nastane ve chvíli, kdy si loutky začnou žít svým vlastním životem. Což Ellu přiměje zpochybnit nejenom vlastní zdravý rozum, ale i sílu své představivosti. 

O scénář a režii se postaral Robert Morgan, který má za sebou řadu hororových krátkometrážních filmů. Podílel se také na výrobě povídkového titulu The ABCs of Death (2014).

Dále se ve snímku objeví herci jako Stella Gonet, Tom York, Caoilinn Springall a James Swanton.

Ve vybraných amerických kinech se film objeví 23. 2. 2024. Tak uvidíme, zda se tohle bizarně vyhlížející dílo dostane i k nám.