V poslední době to vypadá, jako by se s filmovými a seriálovými artbooky roztrhl pytel. Jen za posledních několik dní jsme vám přinesli dva články, ve kterých jsme rozebírali artbook k animovanému seriálu Blade Runner: Black Lotus a dokonce i k velmi očekávané filmové Duně od Denise Villeneuvea. Teď se však o slovo přihlásila i zombie značka The Walking Dead, která se taktéž dočká oficiální knihy s různými návrhy a nákresy.

Nový artbook The Art of AMC’s The Walking Dead Universe, který vzniká ve spolupráci společností AMC Networks, Skybound Entertainment a Image Comics, nabídne zájemcům bližší pohled na seriálové značky The Walking Dead, Fear The Walking Dead a The Walking Dead: World Beyond. Kniha bude obsahovat 240 stran svázaných v pevných deskách. 

Zkompletování této obsáhlé knihy měli na starosti spisovatel Matthew K. Manning (Marvel Action), art director John J. Hill (Crossover) a výtvarný umělec Brian Rood (Star Wars), který přispěl nádhernou obálkou pro základní edici. Pokud byste ale měli zájem o speciální sběratelskou edici, u ní můžete očekávat obálku od Davida Finche (Batman: The Dark Knight) a Davea McCaiga (Low) s motivem Daryla Dixona, jedné z nejoblíbenějších postav seriálové adaptace The Walking Dead.

A co přesně kniha nabídne? Kromě klasického artbookového obsahu ve stylu nákresů, concept artů a storyboardů se můžete těšit na exkluzivní pre–produkční obsah, původní doposud neviděné koncepty Daryla Dixona (Norman Reedus), marketingové plakáty a samozřejmě také informační text.

The Art of AMC’s The Walking Dead Universe vyjde v USA a dalších anglicky mluvících zemích 29. srpna/augusta 2021. S česky lokalizovanou verzí se samozřejmě nepočítá. Je však velice pravděpodobné, že se u nás kniha objeví u knihkupců, kteří se specializují na dováženou literaturu.