Nejočekávanějším filmem letošního podzimu je jednoznačně adaptace sci-fi knihy Franka Herberta Duna. Vše okolo nadcházejícího filmu je obrovské a překypující ambicemi. To jde ruku v ruce i s ohromným očekáváním nejen z řad knižních znalců. Celé Duna universum je populární i mezi hráči, díky RTS strategiím z počátku devadesátých let.

Film na první pohled díky trailerům vypadá robustně a epicky. My si vlastně myslíme, že velkotonážnost Duně sedí a jsme velmi zvědaví na finální produkt, který dorazí do kin a na HBO Max po mnoha odkladech již 22. října. 

O tom, že Duna je absolutní blockbuster svědčí i to, jakým se může pyšnit hereckým obsazením. Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Jason Momoa a další jsou zárukou herecké kvality, kterou na place musel ukočírovat režisér Denis Villeneuve

Nicméně novou informací je fakt, že k filmu vzniká i artbook, který po svém filmovém vzoru vypadá opět grandiózně a megalomansky. Kniha The Art and Soul of Dune totiž dostane ve své speciální limitované edici vlastní soundtrack, za kterým stojí asi nejpopulárnější skladatel filmové hudby Hans Zimmer. 

Ten samozřejmě stojí i za filmovou hudbou. Sám Zimmer je obrovským fanouškem knižní Duny od Franka Herberta a složit hudbu pro filmovou verzi je jeho splněným snem. Také kvůli práci na Duně odmítl práci na filmu Tenet, kde měl opět spojit síly se svým dlouholetým parťákem Christopherem Nolanem.

Na Dunu se ohromně těšíme a celkem nás láká i oznámený artbook, jen nevíme, jestli se tento poklad dostane i na náš skromný trh. To vše ukážou až následující dny a hlavně říjen, kdy se skrze filmové plátno vypravíme na pouštní planetu Arakkis a zjistíme, co si pro nás Villeneuve a jeho tým připravil.