Cesta Jona Snowa, právoplatného dědice Železného trůnu, který se vydal zpátky za Zeď, bude pokračovat. A to skrze připravovaný spin-off Hry o trůny, který zatím nese pracovní název Snow. Nutno také dodat, že celý projekt pochází z hlavy Jonova představitele Kita Haringtona, který by se měl do své nejslavnější role opět vrátit.

A na jaký příběh se můžeme těšit tentokrát? Inu, to je stále otázka za všechny prachy. Jelikož je celý spin-off ve velice brzkých fázích vývoje, žádné podrobnosti o hlavním ději zatím nejsou k dispozici. Patrně ale budeme sledovat Jonovo dobrodružství na mrazivém severu za Zdí, na kterém sbírali síly strašliví a v jedné jediné epizodě poražení Bílí chodci. Jaké nástrahy ale Jona čekají tentokrát? A připojí se k němu opět jeho brach Tormund a jeho Divocí? To ukáže teprve čas. 

Kit Harington se ale nedávno objevil na konferenci v Los Angeles, kde dostal zcela nevyhnutelnou otázku o tom, jak to zatím vypadá s jeho připravovaným spin-offem. A i přestože toho herec příliš nového neodhalil, tak alespoň naznačil, jak na tom Jon v seriálu bude po psychické stránce. A zdá se, že na tom nebude úplně nejlépe. Na konferenci tak uvedl následující:

,,Na konci seriálu ho nacházíme v té cele, kde se připravuje na stětí, které i on sám chce. Už chce se vším seknout. Skutečnost, že jde na Zeď, je pro něj tím největším darem a také tím největším prokletím. Musí se vrátit na to místo, kde toho tolik zažil, přičemž bude muset strávit zbytek života vzpomínám na to, jak zabil Daenerys, jak mu Ygritte umírala v náručí a jak nechal pověsit Ollyho.

,,Bude muset po zbytek života přemýšlet o všech těchto traumatech, což je zajímavé. Také si myslím, že na konci seriálu dostane člověk takový pocit… Řekl bych, že jsme od něj na konci chtěli alespoň malý úsměv, že je všechno v pořádku. On ale v pořádku není.“

Co to tedy znamená? Patrně hlavně to, že Jon se ve spin-offu bude opět často tvářit jako kdyby mu spadly hračky do kanálu, případně jako kdyby vzpomínal na Vietnam. Ale zároveň chápeme, že ještě stále na události z 8. řady Hry o trůny vzpomíná se smutkem. My jeho pocity určitě sdílíme.

Někteří fanoušci každopádně doufají, že ve spin-offu se objeví další známé postavy ze slavného fantasy seriálu, jmenovitě například Arya a Brienne z Tarthu, přičemž jejím představitelkám se představa účinkování v seriálu zamlouvá. 

Na výrobě seriálu se podílí i G. R. R. Martin, se kterým se Harington a jeho tým před několika měsíci už sešli v Santa Fe, kde o vizi pro seriál hovořili. A kdy bychom se ho mohli dočkat? Inu, rozhodně to nějaký pátek potrvá.

Celý projekt je v podstatě ještě v plenkách, navíc určitě se bude jednat o nákladnou produkci, tudíž odhadem by seriál mohl premiérovat nejdříve v roce 2025, možná až 2026.