V dalším pondělním box office okénku zamíříme do historie. Minulý týden totiž v amerických kinech premiéroval očekávaný snímek Válečnice, jenž vychází podle skutečných událostí, ke kterým došlo v Africe ke konci 19. století. Zaměřuje se na schopné a smrtící dahomejské Amazonky, které jsou schopny udělat cokoliv pro to, aby ochránily své království. Přesněji se ale děj zaměřuje na válečnici jménem Nanisca (Viola Davis), která trénuje další generaci rekrutů a připravuje je na bitvu proti nepříteli, který je odhodlaný zničit jejich způsob života. Po víkendu vydělal snímek působivých 19 milionů dolarů (původní rozpočet 50 milionů), což je slušný výsledek, který studio Sony po prvních několika dnech nečekalo. Snímek si tak zajistil první místo ve víkendovém domácím box officu.

Do českých kin se ale film podívá až 13. 10. 2022. 

Vzhledem k výsledkům u jiných filmů je zřejmé, že Válečnice domácímu box officu opravdu zcela dominovala. Na druhém místě se umístil snímek Barbarian, který po víkendu vydělal přes 6 milionů. Třetí místo zas náleží hororu Pearl, který má momentálně na kontě 3,1 milionů.

Zájem je stále i o Top Gun: Maverick, který po víkendu vydělal další 2 miliony, přičemž ve víkendovém žebříčku se umístil na šestém místě. Celosvětově tak má na kontě působivých 1, 46 miliard dolarů, čímž je těsně před branami TOP 10 nejvýdělečnějších filmů všech dob. V cestě už mu stojí pouze sedmý díl Rychle a zběsile. I nadále si ale udržuje status komerčně nejúspěšnějšího snímku letoška. 

A na co se můžete v kinech těšit tento týden? Ve čtvrtek se konečně dočkáme premiéry znepokojivého thrilleru Don't Worry Darling od Olivie Wilde, ve kterém se v hlavních rolích představí Florence Pugh a Harry Styles. Oba si zahrají zamilovaný pár, který se jednoho dne stane součástí na první pohled dokonalé experimentální komunity jménem Victory. Ta však ukrývá jedno pěkně zvrhlé tajemství.

Oficiální premiéra je stanovená na 22. 9. 2022.