Letos na jaře se dočkáme zbrusu nového filmu podle skutečné události, na jehož výrobě se mimo jiné podílel také legendární Ridley Scott. Krimi thriller Boston Strangler tak bude vyprávět příběh titulního sériového vraha a násilníka jménem Albert DeSalvo, který v 60. letech v Bostonu ve státě Massachusetts zavraždil 13 žen.

Snímek tak bude sledovat Lorettu McLaughlin (Keira Knightley), reportérku deníku Record-American, která se stává první novinářkou, jež dokázala odhalit spojitost mezi jednotlivými vraždami. K následnému vyšetřování se posléze připojuje i její kolegyně Jean Cole (Carrie Coon), přičemž společnými silami se tak pokusí odhalit pravdu. A to i za cenu toho, že se sami ocitnou v ohrožení života. Studio Disney tak nedávno vydalo první fotky, které si můžete prohlédnout níže. 

Vyšlo také najevo, že ABC Audio, divize ABC News, vydá před premiérou filmu doprovodný kriminální podcast, který se na řádění bostonského vrahouna zaměří. Třídílnou sérii bude moderovat oceňovaný novinář a bývalý reportér pro Boston Globe jménem Dick Lehr, který se s Lorettou McLaughlin znal. Podle tiskové zprávy se „podcast ponoří do historie a tragického osudu obětí spojených s případem Boston Stranglera a prozkoumá, proč tyto půlstoletí staré vraždy stále veřejnost tak fascinují.

Samotného vraha by si měl zahrát David Dastmalchian, hvězda ze snímků jako Duna, Sebevražedný oddíl a Temný rytíř. Na produkci se kromě Scotta taktéž podílí Kevin J. Walsh, Michael Pruss, Josey McNamara , Tom Ackerley, Michael Fottrell a Sam Roston.

O scénář a režii filmu se postaral Matt Ruskin, který je například zodpovědný za oceňované drama Crown Heights z roku 2017.

Dále se ve filmu představí herci jako Robert John Burke, Alessandro Nivola , Morgan Spector, Bill Camp a Chris Cooper.

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 17. 3. 2023.