Technicky vzato nám DCU, nové univerzum od Jamese Gunna a Petera Safrana, odstartuje už letos na začátku prosince, kdy vyjde animovaný seriál Creature Commandos. Rychle se k nám ale blíží i první hrané projekty, včetně třeba nového Supermana, jemuž padla poslední klapka v půlce léta.

A pak tu máme hraný seriál Lanterns, který sice ještě nezná datum premiéry, ale už se mu začíná rozšiřovat obsazení. Chystaný seriál se má zaměřit hned na dva ikonické Green Lanterny, jedním z nich bude John Stewart, jehož na začátku 70. let vytvořili Dennis O'Neil a Neal Adams. Mimo jiné se jedná o vůbec prvního černošského superhrdinu v historii DC komiksů.

V chystaném seriálu bude ale ještě nezkušeným nováčkem, který bude spolupracovat s mnohem zkušenějším Halem Jordanem, zřejmě vůbec nejznámějším Green Lanternem, jehož by si měl zahrát Kyle Chandler. A nyní server Deadline hlásí, kteří dva herci by mohli Stewarta ztvárnit. 

Prvním kandidátem je Aaron Pierre, britský herec, který se letos stal hlavní hvězdou nedávného netflixového akčňáku Rebel Ridge. Objevil se také v mysteriózním thrilleru Čas (2021) od M. Night Shyamalana a i seriálu Krypton (2018).

Další možností je Kanaďan Stephan James, který se může chlubit nominací na Zlatý glób za účinkování v seriálu Homecoming (2018). Především ho ale můžeme znát ze sportovního dramatu Barva vítězství (2016), kde si zahrál slavného atleta Jesseho Owense.

Oba dva pánové by měli o roli momentálně ještě jednat, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne. Deadline uvádí, že jednu dobu byl ve hře také britský herec Damson Idris (Sněží!)

V seriálu budou Green Lanternové Hal Jordan a John Stewart vyšetřovat temnou a podivuhodnou záhadu, která se týká vraždy, k níž došlo v srdci Ameriky. Seriál má svým stylem a atmosférou hodně připomínat Temný případ (2014). 

Tvůrcem se stane Chris Mundy, který jako scenárista pracoval na seriálech jako Odložené případy (2003), Bloodline (2015) a Ozark (2017). Podílel se také na scénáři k jedné z epizod čtvrté řady zmíněného Temného případu, která nesla název Noční krajina.

Spolu s ním budou Lanterns psát také Damon Lindelof (Watchmen, Země zítřka) a komiksový tvůrce Tom King (Supergirl: Woman of Tomorrow). Všichni budou také vykonávat úlohu výkonných producentů.