James Gunn a Peter Safran, momentální šéfové DC Films, chystají novou éru komiksových filmů a seriálů. Tu bude představovat jejich rebootované univerzum DCU, ve kterém se nám známí hrdinové a padouši představí v novém kabátku. Prvním celovečerním DCU filmem bude Superman, který napsal a zrežíroval sám James Gunn.

A ten po několika měsících produkce oznámil, že natáčení je konečně u konce. Snímek nyní míří do postprodukce, aby se mohl připravit na premiéru v roce 2025.

Supermana si tentokrát zahraje americký herec David Corenswet, který se dříve objevil v seriálech jako Politik (2019) a Hollywood (2020). Jak už nějaký čas víme, o žádný origin story se jednat nebude. Děj nás zavede do doby, kdy Poslední syn Kryptonu už nějaký čas pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Mezi další hlavní postavy patří hrdinova láska Lois Lane (Rachel Brosnahan), jeho parťák Jimmy Olsen (Skyler Gisondo) a arci-nepřítel Lex Luthor (Nicholas Hoult).

Dále se nám ve filmu představí herci jako Edi Gathegi (Mr. Terrific), Anthony Carrigan (Metamorpho), Nathan Fillon (Guy Gardner), Isabela Merced (Hawkgirl), Terence Rosemore (Otis), Maria Gabriela de Faria (Engineer), Sara Sampaio (Eve Teschmacher), Pruitt Taylor Vince (Jonathan Kent), Wendell Pierce (Perry White) a Neva Howell (Martha Kent).

Chystaný Superman bude patřit do první kapitoly DCU s názvem Bohové a monstra.

Gunn se nechal slyšet, že vnímá DC Comics jako rozsáhlé multiuniverzum, ve kterém se však rozhodli zaměřit především na jeden jediný vesmír. Nicméně filmy jako Batman od Matta Reevese, případně i Joker Todda Phillipse, který letos dostane pokračování, mají stále místo ve filmové divizi DC, jen nebudou patřit do DCU, ale do takzvané DC Elseworlds, kde nebudou překážet kontinuitě restartovaného světa.

Superman bude v kinech premiérovat 10. 7. 2025.