V rámci chystaného univerza DCU, které připravují James Gunn a Peter Safran, se dočkáme i seriálu jménem Lanterns, jenž se zaměří na slavného DC hrdinu v zeleném. Jednou z hlavních postav se tak stane Hal Jordan, nejznámější a nejvíce ikonický Green Lantern, na kterého čeká náležitě temné vyšetřování. Jednu dobu to vypadalo, že by role mohla připadnout Joshi Brolinovi (Duna: Část druhá), ale ten ji nakonec odmítl.

A nyní zde máme dalšího slibného kandidáta, kterým je americký herec Kyle Chandler. Toho můžeme znát z filmových titulů jako King Kong (2005), Super 8 (2011), Vlk z Wall Street (2013) a První člověk (2018), taktéž i ze seriálů Bloodline (2015) a Hlava 22 (2019).

Herec zatím o roli pouze jedná, takže si ještě budeme muset nějaký čas počkat na to, zda úloha nakonec skutečně připadne jemu. 

Pokud se někdo podivuje nad rozhodnutím obsadit do role Hala Jordana skoro 60letého herce, tak připomeneme, že to je schválně. Hal má být v chystaném seriálu už o něco starším intergalaktickým policistou, který je již ve svém oboru zkušeným veteránem. Jeho kolegou se zas má stát mladší John Stewart, další z komiksů známý Green Lantern, který bude naopak nezkušeným nováčkem. Server Deadline hlásí, že tvůrci už začali i s hledáním vhodného herce, který by Stewarta ztvárnil.

O příběhu zatím víme stále jen to, že oba Green Lanternové budou vyšetřovat temnou a podivuhodnou záhadu, která se týká vraždy, k níž došlo v srdci Ameriky. Seriál má svým stylem a atmosférou hodně připomínat Temný případ (2014), na což jsem osobně obzvlášť zvědavý. 

I nadále platí, že tvůrcem se stane Chris Mundy, který jako scenárista pracoval na seriálech jako Odložené případy (2003), Bloodline (2015) a Ozark (2017). Podílel se také na scénáři k jedné z epizod čtvrté řady zmíněného Temného případu, která nesla název Noční krajina.

Spolu s ním budou Lanterns psát také Damon Lindelof (Watchmen, Země zítřka) a komiksový tvůrce Tom King (Supergirl: Woman of Tomorrow). Všichni budou také vykonávat úlohu výkonných producentů.

Lanterns zatím nemají datum premiéry, ale odhadem bychom se jich mohli dočkat v roce 2026.