Spousta z nás už dlouho vyloženě dychtí po tom dozvědět se, kdo se po Danielu Craigovi stane příštím agentem 007. Nicméně otázkou také je, kdo vlastně novou filmovou kapitolu o Jamesi Bondovi natočí. Jednu dobu kolovaly zvěsti o tom, že by to mohl být Christopher Nolan (Oppenheimer), ten to však minulý rok na podzim popřel. Pak se ještě ozval Zack Snyder (Rebel Moon), kterého údajně láká natočit film o mladém Bondovi, ale silně pochybujeme, že k něčemu takovému dojde. Známý a důvěryhodný insider Jeff Sneider ale přišel se zvěstmi o tom, že ve hře by mohli být tři hned filmaři.

Největší šance má podle všeho na Oscara nominovaný německý filmař Edward Berger, jehož posledním filmem byla adaptace slavného válečného románu Na západní frontě klid (2022). V budoucnu nám také nadělí thriller Conclave s Ralphem Fiennesem v hlavní roli. Údajně už o možnosti zrežírování příštího filmu o slavném agentovi jednal s producentkou Barbarou Broccoli, která s Michaelem G. Wilsonem bondovskou franšízu vede. 

Další možností je David Michôd, talentovaný australský filmař, jehož posledním filmem bylo působivé historické drama Král (2019), kde si hlavní roli zahrál Timothée Chalamet. Za zmínku ještě stojí dle mého nedoceněný postapo thriller Cesta (2014), pozor, neplést si z Cestou z roku 2009, která je adaptací knihy Cormaca McCarthyho. A v neposlední řadě je také Michôd jedním z tvůrců seriálu Hlava 22 (2019).

A třetí možností je Kelly Marcel, která vynikla především jako scenáristka. Jejím debutem byl snímek Zachraňte pana Bankse (2013), následně napsala filmovou adaptaci románu Padesát odstínů šedi (2015). V posledních letech je ale především spojována s filmovým Venomem s Tomem Hardym v hlavní roli. Podílela se na scénáři k prvnímu dílu (2018), následně sama napsala pokračování s podtitulem Carnage přichází (2021) a ještě letos nám nadělí díl třetí s názvem Poslední tanec, který je zároveň jejím režijním debutem.

Klasicky připomeneme, že jde o pouhé zvěsti, ovšem zrovna Sneider patří mezi insidery, kteří jsou vcelku spolehliví a důvěryhodní. Tak uvidíme. 

Před několika měsíci to vypadalo, že roli Jamese Bonda měl vyloženě na dosah ruky Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), který je už delší dobu nejpopulárnějším kandidátem u bookmakerů.

Zvěsti ze serveru The Sun o tom, že herec dostal na roli nabídku a měl v následujících dnech podepsat smlouvu, se sice nepotvrdily, ale stále to neznamená, že je ze hry venku. Rozhodně má pořád větší šanci než Henry Cavill (Zaklínač), který je už čtyřicátníkem, což neodpovídá představám Broccoliové a Wilsona, kteří chtějí do role obsadit třicátníka, jenž za sebou navíc nemá tolik známých rolí.

Proč měl Aaron Taylor-Johnson největší šance už před pár lety, vám připomene naše video níže.