Filmař Edward Berger, jehož posledním filmem byla adaptace románu Na západní frontě klid (2022) od Netflixu, nám na podzim nadělí svůj další celovečerák s hvězdným obsazením jménem Conclave. Studio Focus Features už zveřejnilo oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Papež nečekaně zemřel. Za zamčenými dveřmi Sixtinské kaple se proto sejde 118 kardinálů z celého světa, aby se zúčastnili nejtajnějších voleb na světě. Jejich výsledek pak určí, kdo se stane novou hlavou katolické církve. Kardinál Lawrence (Ralph Fiennes) je tak pověřen, aby celou událost vedl. Ani svatí muži však nejsou imunní vůči nejrůznějším pokušením, i oni tudíž mohou toužit po slávě a moci. Nejenže se Lawrence ocitne v centru spiknutí, ale také objeví tajemství, které by mohlo otřást samotnými základy celé církve.

Snímek bude adaptací stejnojmenné předlohy z roku 2016, kterou napsal Robert Harris. 

Edward Berger, který se postaral o režii, má za sebou ještě dramata jako Jack (2014) a Všechna moje láska (2019). O scénář se postaral Peter Straughan (Stehlík).

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabella Rossellini, Stanley Tucci, John Lithgow, Brían F. O'Byrne, Lucian Msamati, Jacek Koman, Sergio Castellitto, Merab Ninidze a Joseph Mydell.

V našich kinech od 31. 10. 2024.