Netflix pro fanoušky řecké mytologie chystá unikátní a snad i zábavnou seriálovou podívanou jménem Kaos, ve kterém budeme sledovat olympské bohy a další známé postavy z bájí v moderním době. Vlastně to bude něco jako Percy Jackson, akorát o něco vulgárnější a možná i ujetější. Dokazuje to každopádně i zbrusu nová upoutávka, kterou si můžete pustit výše.

Podle oficiálního popisu to vypadá, že všemocný olympský král Zeus (Jeff Goldblum) bude čelit nejenom krizi středního věku (pokud je u bohů něco takového vůbec možné), ale i narůstající paranoie z toho, že se blíží jeho pád, přičemž všude vidí znamení zkázy. Netuší však, že Prometheus, jeho někdejší přátel a nyní vězeň, chystá plán, jak ho sesadit.

Dále je zde Diův kdysi spolehlivý bratr Hádes (David Thewlis), bůh podsvětí, tajně ztrácí kontrolu nad svou temnou říší. Pak ještě Hera (Janet McTeer), Královna bohů, která vládne nejenom nad Zemí, ale svým vlastním a jedinečným způsobem i nad svým božským manželem. Její moc a svoboda jsou však ohroženy Diovou vzrůstající paranoiou a je nucena jednat. A aby toho nebylo málo, tak Diův vzpurný syn Dionýsos (Nabhaan Rizwan) se zcela vymkl kontrole. Na scénu také nastoupí hrstka smrtelníků, která si zatím neuvědomuje, nakolik velkou roli bude hrát při záchraně světa.

Podle Netflixu bude seriál posuzovat řeckou a římskou mytologii „novou optikou z hlediska genderové politiky, moci a života v podsvětí.“ Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala Charlie Covell, která psala pro slavný seriál The End of the F***ing World (2017). O režii jednotlivých epizod se postarali Georgi Banks-Davies a Runyararo Mapfumo.

Na Netflixu od 29. 8. 2024.