Co si budeme povídat, v Indii rádi dělají „velké“ filmy. Někdy možná až moc, ale to je častokrát i součást jejich trhlého kouzla. A ještě tento měsíc bude uvedena nová akční sci-fi jménem Kalki 2898-AD, která připomíná mix Duny a netflixovské hrůzy Rebel Moon. Aspoň tak působí samotný trailer, na který se můžete podívat výše. Nezapomeňte si ve videu pustit anglické titulky!

Příběh by nás měl zavést do roku 2898 našeho letopočtu, kde světu vládnou temné mocnosti. Proti nim ale povstane nová síla. Hinduistický bůh Višnu sestoupil na povrch zemský skrze lidského avatara, aby ochránil svět před rozšiřujícím se zlem. Bude ale jeho moc stačit na to, aby porazil všechny své nepřátele?

Film každopádně slibuje, že diváky zavede do světa, který v indické kinematografii nemá obdoby. Vypadá to správně trhle, což se od velkolepé indické sci-fi i dalo očekávat. Údajně se má jednat i o vůbec nejdražší indický film historie. 

O scénář a režii se postaral Nag Ashwin, který v minulosti natočil dobrodružný snímek Yevade Subramanyam (2015) a životopisné drama Mahanati (2018).

Ve snímku se objeví herci jako Prabhas, Deepika Padukone, Amitabh Bachchan, Kamal Hassan, Disha Patani, Pasupathy, Keerthi Suresh, Anna Ben, Saswata Chatterjee, Dulquer Salmaan, S.S. Rajamouli, Ram Gopal Varma, Rana Daggubati a Rajendra Prasad.

V jistých zahraničních kinech by se měl film objevit 27. 6. 2024, zda se ho ale dočkáme i u nás, je zatím otázkou.