Jak už nějaký ten čas víme, legendární režisér Francis Ford Coppola pro nás připravuje epickou sci-fi jménem Megalopolis, jejíž produkce se ale údajně potýká s čím dál většími problémy. I tak je ale na palubě celá řada slavných tváří, které patří hvězdám jako Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza a Shia LaBeouf.

Server Deadline navíc nedávno odhalil, že k projektu se upsala další velká hvězda, kterou nepochybně poznají fanoušci seriálů jako Breaking Bad, The Boys a Mandalorian. Giancarlo Esposito, který se stal tváří mnohých charismatických záporáků, se tak připojuje k obsazení Megalopolis, ovšem zatím není známo, co za roli přesně ztvární. Nicméně kdyby se mělo jednat o dalšího padoucha, upřímně by nás to moc nepřekvapilo. 

Esposito má momentálně poměrně dost nabitý program, pracuje například i na pokračování povedeného snímku Gentlemani od Guye Ritchieho, které si vyžádal Netflix. I tak si ale našel čas pro Coppolův nadcházející snímek, otázkou je, nakolik velkou v něm vlastně bude hrát roli. Stále je však ve hvězdách, zda se filmu vůbec někdy dočkáme.

V posledních týdnech totiž vyšlo najevo, že samotná produkce se potýká s řadou malérů. Některé zdroje uvedly, že natáčení se zdá být značně chaotické a frustrující, přičemž sám Coppola údajně nechal minulý měsíc vyhodit celé oddělení vizuálních efektů, což mělo za následek i odchod lidí z oblasti art departmentu. Problémy jsou i s používáním technologie Volume, kvůli níž se i patrně začíná nebezpečně zvedat samotný rozpočet filmu. Coppola navíc nemá se sci-fi žánrem příliš zkušeností, tudíž je otázkou, zda se mu to nakonec celé nerozpadne po rukama. Ještě před dvěma týdny byla hlavní část produkce ve své polovině, zatím však nevíme, o kolik kroků dál tvůrci pokročili. 

Sám Coppola ale tvrdí, že jde všechno podle plánu, přičemž ony zvěsti o problematickém natáčení zásadně odmítá. Připojil se k němu i výše zmíněný Adam Driver, který si vedení filmu pochvaloval, takže kdo ví, kde přesně je vlastně zakopaný pes. Megalopolis by měl být každopádně milostným příběhem o architektovi, který v blízké budoucnosti dostane za úkol přestavět katastrofou zdevastovaný New York (údajně v podobě starověkého Říma). Následně se ale zaplete do různorodých politických intrik a zakázané lásky.

Snímek by měl silně vycházet ze slavné sci-fi Metropolis, kterou v roce 1927 natočil Fritz Lang. Pokud jde skutečně všechno podle plánu, filmu bychom se mohli dočkat někdy během roku 2024.