Ve dvou se to lépe táhne. Obzvlášť proti tornádům. Rozuměl tomu první díl katastrofického snímku Twister s Helen Hunt a Billem Paxtonem, přičemž nyní se zdá, že tomu rozumí i nadcházející pokračování jménem Twisters. Už nějakou dobu víme, že ve druhém díle se jedné z hlavních rolí chopí vycházející britská hvězda Daisy Edgar-Jones, která se objevila v seriálech jako Normální lidi (2020) a Ve jménu nebes (2022). A nyní už konečně víme, kdo s ní bude držet otěže hlavního protagonisty.

The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že k Twisters se připojuje americký herec Glen Powell. Zatím není známo, koho přesně bude ve filmu hrát, ale údajně má spolu s Edgar-Jones ztvárnit jednu z primárních postav. Powell se ve světě filmu pohybuje už nějaký ten pátek, ale mnohým se vryl do paměti minulý rok, kdy se objevil ve veleúspěšném snímku Top Gun: Maverick, v němž si zahrál poručíka Jakea 'Hangmana' Seresina. Zahrál si také jednu z hlavních rolí ve válečném snímku Devotion (2022) s Jonathan Majorsem. 

Výše zmíněný server taktéž poodhalil další informace o postavě, kterou bude hrát Daisy Edgar-Jones. Jednat by se mělo o bývalou lovkyni bouří, která se rozhodla se svou nebezpečnou prací seknout poté, co ji málem zabilo ničivé tornádo. Nyní tak vykonává mnohem klidnější a patrně i nudnější práci někde v kanclu. Následně pak ale dojde k určitým událostem, které ji přinutí vrátit se zpět do víru tornád. Z předešlých zpráv víme, že by se taktéž mělo jednat o dceru hlavního manželského páru z předešlého filmu, nicméně studio Universal to stále ještě nepotvrdilo.

Podle serveru se taktéž zdá, že žádné postavy z předchozího filmu se nevrátí, protože pokračování má sloužit jako zcela nová kapitola. Je tudíž možné, že výše zmíněnu Helen Hunt, která v minulosti projevila zájem se do světa ničivých tornád vrátit, nakonec neuvidíme. Ale kdo ví, možná se pro ni najde místo na nějaké to cameo. 

O režii se má postarat filmař Lee Isaac Chung, který před několika lety zabodoval na Oscarech se svým milým dramatem jménem Minari (2020). Scénář vznikl rukou Marka L. Smitha, který se podílel na psaní vynikajícího filmu REVENANT Zmrtvýchvstání (2015). Smithův scénář navíc chválil i sám legendární Steven Spielberg, který díky tomu pomohl projektu odlepit se od země.

Jedním z producentů se stane i Frank Marshall, který například dohlížel na výrobu letošního Jurského světa s podtitulem Nadvláda.

Filmu bychom se měli v kinech dočkat 19. 7. 2024.