Top Gun: Maverick patří mezi nejúspěšnější filmy posledních několika let. Nejenže se stal po marvelovce Spider-Man: Bez domova druhým filmem v postcovidové éře, jehož tržby se vyšplhaly za hranici jedné miliardy, ale zároveň se také jedná o zatím komerčně nejúspěšnější snímek roku 2022. Jeho momentální celosvětový výdělek činí parádních 1,18 miliard dolarů, čímž už například překonal úspěšné MCU tituly jako Captain America: Občanská válka, Spider-Man: Daleko od domova a Captain Marvel. A jelikož se film těší i dobrému hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků, nabízí se jasná otázka. Dočkáme se někdy dalšího dílu? To je samozřejmě zatím ve hvězdách, ale slova jednoho z hlavních představitelů přinášejí jisté naděje.

V nedávném rozhovoru pro Entertainment Tonight se objevil herec Miles Teller, který ve filmu ztvárnil postavu Bradleyho 'Roostera' Bradshawa. Když padla otázka, zda by mohlo vzniknou další pokračování, herec odpověděl následovně:

,,To by bylo skvělé, ale vše záleží na tom, zda to bude chtít i Tom Crusie. Vše je to na Tomovi. Už jsem s ním o tom i několikrát mluvil. Uvidíme.“

Nutno připomenout, že premiéra Top Gun: Maverick byla vůbec tou nejlepší v celé kariéře Toma Cruise. A to jak ve Spojených státech, tak i ve světě, tudíž je rozhodně možné, že Cruise bude ochotný vrátit se i pro třetí film. Proti by určitě nemuselo být ani vydavatelské studio Paramount, pro které se Maverick stal jeho druhým nejúspěšnějším filmem všech dob. První místo si stále pevně udržuje Titanik se svými 2,2 miliardy dolary. 

Cruise má ale momentálně plné ruce práce se sérií Mission: Impossible. Nejenže se stará o propagaci první části, která ponese název Dead Reckoning Part I, ale také dohlíží na výrobu části druhé, jež má celý velkolepý příběh Ethana Hunta zakončit. Následně se pak herec může vrhnout na další projekty. Bude jedním z nich i Top Gun 3? To se necháme překvapit.