Filmař Zach Cregger nám před pár lety dokázal, že není vůbec špatným hororovým tvůrcem. V roce 2022 nám nadělil hrůznou podívanou jménem Barbar (2022), ve které se objevili herci jako Georgina Campbell a Bill Skarsgård. Už nějakou dobu víme, že Cregger připravuje další hororový kousek, který ponese název Weapons.

Zcela původně se měl v hlavní roli objevit Pedro Pascal (The Last of Us), nicméně jelikož se z něho nedávno stal oficiálně nový Mr. Fantastic pro připravovaný MCU reboot Fantastické čtyřky, kvůli nabitému programu musel projekt opustit. Zdá se ale, že film už možná našel náhradu.

Server The Hollywood Reporter hlásí, že místo Pascala by se otěží hlavního protagonisty mohl chopit Josh Brolin (Duna), který o účinkování ve filmu zatím jedná. 

Nutno dodat, že Brolin si role vybírá obzvlášť opatrně. Nicméně kdyby přijal, bylo by to zajímavé už jen z toho důvodu, že hororů na svém kontě příliš nemá. Zmíněný server sice uvádí, že Brolin v žádném hororu nehrál, ale to není tak úplně pravda, však si stačí vzpomenout třeba na jeho účinkování ve snímku Mimic (1997).

O ději snímku Weapons zatím nic nevíme, Cregger ale už před nějakým časem odhalil, že máme čekat hororový epos, jenž bude svým stylem hodně připomínat Magnolii (1999) od Paula Thomase Andersona. Takže možná povídkový styl vyprávění, v němž budou dějové linky jednotlivých postav vzájemně propojeny? Holt se necháme překvapit. 

Původně se mělo začít natáčet minulý rok na podzim, ale jelikož začal Pedro Pascal kroužit kolem připravované Fantastické čtyřky, hlavní část produkce se musela odložit.

Zach Cregger se každopádně opět postaral o scénář, přičemž můžeme počítat také s tím, že usedne i na režisérské křeslo.