Práce na šesté sérii anime adaptace mangy Hirohiko Arakiho, JoJo's Bizarre Adventure: Stone Ocean, nám byly oznámeny již dříve. Dozvěděli jsme se, že dabérkou hlavní postavy Jolyne Cujoh bude Ai Fairouz a jako důkaz nám bylo předvedeno krátké video. Kromě zopakování hlavních postav předchozích sérií a designu hrdinky jsme se z něj ale příliš nedozvěděli.

Tento problém řeší zbrusu nový trailer. Prvním překvapením je, že se video nachází na youtubovém kanálu Netflixu. Ten pro novou sérii získal celosvětovou exkluzivitu. Dočkáme se jí již v prosinci, zatímco japonské televize ji budou moci odvysílat až následující rok v lednu. Jedná se o opravdu úctyhodnou dohodu. Běžně trvá zhruba šest měsíců, než se anime po originálním odvysílání dostane na streamovací platformu.

Animační studio David Production (Fire Force), které vytvořilo všechny předchozí série, se vrací i k této části. Vrací se i režiséři předchozích dílů Kenichi Suzuki a Toshiyuki Kato. Yasuko Kobayashi, který pracoval na předchozí části, znovu zaujme post hlavního scenáristy. Masanori Shino (Black Lagoon, Gungrave, No Guns Life) se postará o design postav. Shunichimu Ishimotovi byl svěřen pouze design Standů, speciálních schopností postav. Yoshikazu Iwanami se vrací jako zvukový režisér a Yūgo Kanno složí hudbu.

Příběh anime sleduje Jolyne Cujoh, nejmladší z dlouhé linie postav nesoucích titul „Jojo“. Jolyne byla odsouzená na 15 let odnětí svobody ve vězení s nejvyšší ostrahou za zločin, který nespáchala. Krátce poté, co dorazí do věznice, ji kontaktuje její otec Jotaro Kujo, hlavní postava třetí části anime série Stardust Crusaders. Varuje ji, aby si dávala pozor, protože ji někdo chce mít pod zámkem, aby ji mohl snadněji zabít.

Původní příběhový oblouk Stone Ocean vycházel v původní manze mezi lety 1999 až 2003 a čítal 17 svazků.