JoJo, anime, které buďto milujete nebo nenávidíte. Já vím, je to otřepaná fráze, ale zde si opravdu myslím, že je to pravda. Anime si našlo mnoho fanoušků svým bizarním humorem a unikátními schopnostmi. I pokud jste seriál neviděli, určitě jste v internetové kultuře narazili na nespočet memů odkazujících na seriál.

Seriál má v podstatě prostou premisu. Příslušníci rodiny Joestarů v různých časových obdobích používají svoje unikátní schopnosti zvané Standy. Jedná se o fyzické manifestace uživatelovy životní energie mohou mu propůjčit jakoukoliv myslitelnou schopnost. Od prosté super síly po čtení v nepříteli jako otevřené knize (doslova!). Cílem bojovníků tak není zvítězit hrubou silou, ale přechytračit ho. To dělá JoJovy souboje tak napínavé a originální.

Na speciálním livestreamu: JoJo's Bizarre Adventure the Animation Special Event ~JOESTAR Inherited Soul ~, který se odehrává před každou novou sérií JoJa, byla oficiálně oznámená nová série JoJo's Bizarre Adventure: Stone Ocean, podle mangy Hirohi Arakiho, který stojí i za všemi předchozími částmi. To není až tak ohromující informace. Tak nějak se očekávalo, že další série dříve či později vznikne. Zajímavější je, že byla oznámena hlavní představitelka Ai Fairouz, které se rozpovídala o svém vztahu k sérii:

Přečtěte si také: Narozen v Americe: Seriálová adaptace slavného komiksu další řadu na Disney+ nedostane

„Nemohu žít bez JoJových prazvláštních dobrodružství a právě ta mě inspirovala k tomu, abych se začala hlasovému herectví věnovat profesionálně. Takže když jsem se doslechla, že se budu moci podílet na sérii, neměla jsem slov a byla překvapena natolik, že „dokonce i Stand by mě mohl odpálit měsíc.“ Hodně jsem plakala, protože to byl moment, kdy se můj sen, za kterým jsem se honila 12 let, stal skutečností.

Miluji a obdivuji Jolyne jako postavu za její krásný a silný charakter, který mi dodal sílu obzvláště během mých studentských let, takže jsem byla velmi vděčná za příležitost propůjčit Jolyne svůj hlas.“  

Příběh se odehrává na Floridě v roce 2011 a soustředí se na Jolyne Cujoh, dceru protagonisty předchozí série Golden Wind, Jotara Kuja. Poté, co je Jolyne obviněna z vraždy a poslána do vězení, vezme osud do svých rukou a za pomoci svého nově probuzeného Standu se pokusí uprchnout.