Na veterány trpící posttraumatickou stresovou poruchou je rozhodně třeba si dávat bacha. Někdy je totiž napadnou pěkně šílené nápady, které mohou ostatní lidi ohrozit na životě. Dokázat by nám to měl i nadcházející snímek jménem Breaking, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Film bude vyprávět skutečný příběh desátníka Lance Briana Easleyho, veterána, který v roce 2017 vyhrožoval, že vyhodí banku do povětří. Samotný trailer nás tak zavede přímo do banky Wells Fargo na předměstí Atlanty ve státě Georgia, tedy na místo, které si Easley, jehož ve filmu ztvární John Boyega, vybral jako svůj cíl ve svém zoufalém tahu odsoudit skutečnost, jak americká vláda nakládá s bývalými mariňáky.

Po službě u námořnictva tak Easley začal mít posttraumatickou stresovou poruchou a začal mu selhávat zrak. Po návratu do USA mu ale začalo hrozit vážné propadnutí do chudoby. Bodem zlomu byl však šek na 892 dolarů, který měl dostat od oddělení pro záležitosti veteránů, ale nakonec ho nikdy nedostal. A tak se jednoho dne Easley rozhodl nakráčet do výše zmíněné banky s batohem, ve němž měl mít výbušninu, přičemž všechny přítomné začal držet jako rukojmí. Tím si samozřejmě získal plnou pozornost jak médií, tak i policie, ovšem je nutné připomenout, že Easley nechtěl nikomu ublížit. Chtěl zkrátka jen trochu spravedlnosti. 

O scénář a režii se postarala filmařka Abi Damaris Corbin, která v roce 2017 zabodovala na filmovém festivale Tribeca se svým krátkometrážním filmem Kufr. Jedná se také o vůbec poslední snímek, ve kterém se objevil charismatický Michael Kenneth Williams, známý herec ze seriálu The Wire, jenž tragicky zemřel minulý rok. Dále se ve filmu objeví herci jako Nicole Beharie, Selenis Leyva, Connie Britton, Jeffrey Donovan, Carmine Giovinazzo a Elise Neal.

Oficiální premiéra je stanovená na 26. 8. 2022.