Legendární režisér Ridley Scott má v poslední době opravdu plné ruce práce. Člověk by si řekl, že když v minulém roce vydal hned dva velkofilmy, přesněji Poslední souboj a Klan Gucci, tak by si mohl dát na nějaký čas voraz. Nicméně opak je pravdou. Scott pro následující rok totiž pracuje hned na několika velkých projektech, přičemž jedním z nich bude i novodobá filmová verze o životě slavného Napoleona Bonaparta, francouzského vojvůdce, který měl jednu dobu na kolenou téměř celou Evropu. Snímek by měl jednoduše nést název Napoleon (pracovní název zněl Kitbag), přičemž hlavní roli světoznámého vojevůdce ztvární představitel Jokera Joaquin Phoenix. Ven se již dostaly také dvě fotky, na kterých se Phoenix ukazuje jako Napoleon se vší majestátní parádou. Prohlédnout si je můžete níže. 

Phoenix a Scott tak po více než dvaceti letech opět spolupracují spolu. Naposledy to bylo pro Scottův úspěšný film Gladiátor, kde herec ztvárnil padoucha Commoda. A když už je o tom Gladiátorovi řeč, tak je také třeba zmínit, že Scott taktéž urputně pracuje na pokračování, kterého bychom se mohli dočkat snad už někdy během roku 2023. Co se Napolena týče, tak nadcházející Scottův velkofilm by se měl zaměřit na kompletní vojevůdcův život. Od jeho vzestupu k moci až po jeho známý pád. Snímek by se ale taktéž měl zaměřit na vztah, který Napoleon měl se svou ženou Josephine (Vanessa Kirby). Očekávat bychom tak měli jak velkolepé bitvy, tak i kvalitní konverzačky mezi jednotlivými postavami. 

Scott se pochopitelně ujme otěží režie, ovšem scénář zpracoval americký filmař David Scarpa. Ten už ostatně se Scottem jednou spolupracoval, v roce 2017 zpracoval scénář pro režisérův film Všechny prachy světa, který vycházel podle knihy od Johna Pearsona. Je taktéž autorem scénáře k novodobé verzi filmu Den, kdy se zastavila země z roku 2008, kde se v hlavní roli představil Keanu Reeves. Mimo jiné také sepisuje scénář k dalšímu historickému velkofilmu, který si tentokrát posvítí na Kleopatru. Tu by měla ztvárnit slavná izraelská herečka Gal Gadot.

Ridley Scott Napoleona zpracovává pro Apple TV+, přičemž oficiální premiéry bychom se měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.

Těšíte se?