Působení v MCU může v mnohých případech připomínat takovou neškodnou „smlouvu s ďáblem“. Pokud se herec upíše pro jeden jistý projekt, zároveň se upisuje i k projektům budoucím, protože jsou s ním úzce propojeny. Stát se součástí univerza marvelovek s sebou přináší velkou míru zodpovědnosti, to je ostatně i důvod, proč herec Chris Evans zpočátku váhal, zda má vůbec roli Kapitána Ameriky přijmout, protože se bál, že to zkrátka nezvládne. A i když se tomu občas dá jen těžko uvěřit, herci jsou také jen smrtelníci z masa a kostí, jenž mají svoje osobní problémy a strasti, které mohou zapříčinit jejich následný odchod z projektu. Něčemu podobnému právě čelil i Jeremy Renner, který ztvárnil lukostřelce Hawkeye, jednoho z původních členů Avengerů. 

Hawkeye se poprvé objevil v prvním díle Thora, kde však hrál pouze malou roli. Poprvé doopravdy zazářil až o rok později, kdy se objevil i v prvním díle Avengerů, čímž se stal skutečnou součástí marvelovské rodiny. V té době se však Rennerovi narodila dcera Ava, se kterou přirozeně chtěl herec trávit co nejvíce času, nicméně jeho působení v MCU světě to poměrně komplikovalo. Proto když herec jednoho dne s producenty z Marvelu projednával další projekty, Renner jim sdělil, že pokud se nenajde způsob, díky kterému by se jeho rozvrh vytvořil tak, aby mohl trávit více času se svou rodinou, tak je ochotný se role vzdát. Studiu Disney se však nelíbila ani jedna varianta, nezamlouvala se mu představa upravovat rozvrh podle přání herce, ale zároveň mu také nevyhovovalo herce přeobsadit. Nakonec ale došlo k určitému kompromisu, díky kterému Renner v roli Hawkeye zůstal. 

Jeho touha po čase s rodinou může být zároveň i jedním z důvodů, proč jsme se ho nedočkali v Avengers: Infinity War. Je navíc poměrně zajímavé, že jeho úzký vztah s rodinou se hezky odráží i v jeho postavě, kterou v Endgame žene kupředu ztráta svých blízkých, jež způsobilo Thanosovo lusknutí. Herec však v MCU zůstává i nadále, přičemž brzy ho vidíme i v jeho vlastním seriálu Hawkeye, který na Disney+ vychází právě dnes.