Veleúspěšný seriál Stranger Things (2016), za jehož vznikem stojí bratři Matt a Ross Dufferovi, se v budoucnu dočká finálové páté řady, která dobrodružství hrdinů ve městě Hawkins konečně uzavře. Bohužel se ale zdá, že na novou sezónu si budeme muset počkat o něco déle, protože kvůli nynější stávce scenáristů se hlavní část produkce odložila na neurčito. Přesto ale ohledně seriálu vyšla ven zpráva, jež by mohla potěšit diváky, kterým se líbil poslední film o Predátorovi jménem Kořist (2022).

Netflix totiž oznámil, že jednu epizodu z páté řady natočí jeho režisér Dan Trachtenberg. Ten se kromě posledního Predátora postaral také o povedenou komorní sci-fi podívanou jménem Ulice Cloverfield 10 (2016), jež mu vynesla nominaci na cenu Directors Guild of America v kategorii Vynikající režie – první celovečerní film. Což je na debutový snímek rozhodně parádní úspěch. Zatím ale není známo, kterou z epizod v chystané páté sezóně natočí. 

S mysteriózním až hororovým žánrem už má navíc Trachtenberg vcelku bohaté zkušenosti, kromě zmíněného Cloverfieldu působil taktéž v seriálovém světě, v němž natočil jednu epizodu pro série Černé zrcadlo (2011) a Ztracený symbol (2021). Stranger Things tudíž nabralo na palubu správného člověka. Tedy doufejme!

Po nedávné netflixové akci TUDUM taktéž vyšlo najevo, že ve finálové řadě se objeví i Linda Hamilton, hvězda z filmové série Terminátor, ve které ztvárnila hrdinku Sáru Conner. Zatím ovšem není známo, koho přesně si má zahrát.

Co se výše zmíněné stávky týče, tak zpoždění startu natáčení ještě nemusí nutně znamenat, že se bude posouvat i datum premiéry, ale i tak by na to měli být fanoušci raději připravení, protože konec stávky je zatím stále ještě v nedohlednu. 

I přestože hlavní dějová linie Stranger Things na konci páté řady skončí, nebude to znamenat, že se rozloučíme s celým seriálovým univerzem. V přípravě už jsou také spin-offy, jeden z nich bude například animovaný seriál, který by si mělo vzít na starost studio Flying Bark Productions a Eric Robles, jenž například stojí za vznikem animované série Glitch Techs – Krotitelé šotků (2020).

Dále je v plánu také divadelní hra, která by se měla odehrávat v městečku Hawkins během roku 1959.