Seriál Wednesday se na Netflixu stal obrovitánským hitem, nedlouho po premiéře tudíž streamovací platforma oznámila, že příběh nabručeně se tvářící členky rodiny Addamsových (Jenna Ortega) bude pokračovat skrze druhou řadu. První sezóna nám ovšem představila spoustu dalších zajímavých postav, mezi které například patří Xavier Thorpe, student na akademii Nevermore s talentem pro malování a telekinezi, jehož si zahrál kanadský herec Percy Hynes White. V rámci první sezóny se jednalo o poměrně podstatnou postavu, nebylo by tudíž divu, kdyby se objevil i nadcházející sezóně.

Zdá se ale, že na něco takového můžeme zapomenout. Známý insider MyTimeToShineHello nedávno přišel se zvěstmi, že White se do druhé sezóny nevrátí, přičemž Netflix se rozhodl jeho postavu z chystané druhé řady zcela vyškrtnout. Důvod uveden nebyl, ale je dost možné, že to souvisí s kauzou, která se kolem herce začala točit na začátku roku.

Letos v lednu několik mladých žen na Twitteru nařklo herce ze sexuálního napadení, ke kterému mělo dojít na jisté oslavě v Torontu. Podle jedné z nich pořádal White a jeho přátelé oněch oslav více, přičemž na nich poskytovali alkohol a drogy nezletilým dívkám, aby s nimi pak mohli mít sex. Twitterové příspěvky však byly následně smazány. Herec byl následně také nařknout z rasismu, když se s ním na sociálních sítích objevilo TikTok video, v němž podle všeho použil slovo „coon“, tedy hovorový výraz pro mývala, které se ale také považuje za nadávku s rasovým podtextem proti černochům.

Herec se však před dvěma měsíci začal na sociálních sítích bránit, podle něj proti němu byla zahájena dezinformační kampaň, kvůli které nyní čelí jeho přátelé výhrůžkám smrti. Zároveň zvěsti o svém chování popřel a označil je za falešná. 

Netflix každopádně stále mlčí. A ještě tudíž nemáme pořádně potvrzené, zda herec v seriálu skutečně skončí. Na odpovědi si holt budeme muset počkat. Wednesday byla pro streamovací platformu každopádně mimořádným úspěchem, nejenže na streamovací službě zaznamenala nejlepší start pro anglicky mluvený seriál všech dob, ale taktéž se na ni lepily především pozitivní reakce jak od kritiků, tak i od diváků.

Seriál také během prvního týdne zaznamenala 341,23 milionů přehraných hodin, čímž překrásně trumfl i hit z léta minulého roku, kterým se stala čtvrtá řada Stranger Things.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se druhé sezóny dočkáme. Níže se můžete podívat na recenzi první řady.