Scenárista a režisér Taika Waititi opustil komiksové vody, aby nám mohl letos nadělit svou sportovní komedii Jeden gól. Searchlight Pictures se tak nedávno pochlubilo dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka je z určité části také menším nakouknutím do zákulisí, dočkáme se totiž i komentáře od Waititho, který hovoří o tom, co vlastně můžeme od jeho nového filmu všechno očekávat. Jak už dlouho víme, příběh filmu se zaměří na fotbalový tým American Samoa, který se zapsal do historie poté, co utrpěl nejhorší prohru v historii světového poháru, kdy prohrál s Austrálií 31:0. Po oné naprosto ponižující porážce se proto tým rozhodne vyhledat nového trenéra, aby jim pomohl dostat se z úplného dna na úplný vrchol.

Tím se nakonec stane Thomas Rongen (Michael Fassbender), který nedávno dostal padáka. A i přestože se tým zdá být opravdu šíleně marný, Thomas je i tak odhodlán udělat z nich fotbalisty, kteří budou schopní dát alespoň jeden jediný gól. Začne s nimi proto usilovný trénink, který bude náročný pro hráče a frustrující pro Thomase.

Snímek bude zároveň vycházet z britského dokumentu z roku 2014, který o zoufalém týmu pojednával. Film měl dorazit už o něco dřív, ale produkce se musela potýkat s několika komplikacemi, například pandemií koronaviru. Celkově se ale zdá, že nás čeká milá fajn komedie, což pro Waititiho tvorbu rozhodně není nic nového. 

Waititi se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracoval Iain Morris. Ten je znám především díky komediální tvorbě, psal tak epizody pro seriály jako Flight of the Conchords (2007) a The Inbetweeners (2008).

Kromě Fassbendera se ve filmu dočkáme herců jako Elisabeth Moss, Rhys Darby, Rachel House, Angus Sampson, Uli Latukefu, Beulah Koale, Oscar Kightley, Lehi Makisi Falepapalangi, Ioane Goodhue a Sisa Grey.

Do českých kin by se měl snímek dostat nakonec až 4. 1. 2024