David Fincher se vrací se vší parádou. Včera nám vyšel ven vůbec první plakát k jeho nejnovějšímu thrilleru jménem Zabiják, tudíž první oficiální trailer už musel být hned za rohem. A skutečně. Netflix se čerstvě pochlubil upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše.

Těšit se každopádně můžeme na další řádně temnou fincherovskou podívanou, která byla údajně ve výrobě dlouhých 16 let. Takže pokud vás mrzí, že už nedostaneme další sezónu Mindhuntera, tohle by mohla být skvělá náhrada. Hlavním hrdinou filmu se stane nájemný vrah jménem Christian (Michael Fassbender), jenž bude muset čelit nejenom svým nepřátelům, kteří prahnou po jeho smrti, ale i určité existenciální krizi. 

Trailer nám o hlavním ději neprozradí zhola nic, ale dobře nastiňuje, že Christian to asi nebude mít v hlavně úplně v pořádku. V patách mu jsou nejenom nepřátelé z masa a kostí, ale dohání ho i následky jeho činů z minulosti. I přestože je sám chladnokrevným vrahem bez morálního kompasu, který ničeho nelituje, svůj ledový klid začne postupně ztrácet. A spolu s ním i svůj zdravý rozum.

Netflix zatím zveřejnil pouhý teaser trailer, tak doufejme, že následná plnohodnotná upoutávka nám o samotném ději poodhalí více informací. Nadcházející snímek bude vycházet ze stejnojmenné francouzské komiksové série od Alexise Nolenta a Luca Jacamona. 

David Fincher se postaral o režii, scénář zas zpracoval Andrew Kevin Walker, který napsal také Fincherův legendární thriller Sedm (1994).

Vedle Fassbendera se ve filmu objeví i herci jako Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Monique Ganderton, Kerry O'Malley, Sala Baker, Monika Gossmann a Kellan Rhude.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 10. 11. 2023