O pokračování nejnovějšího BatmanaRobertem Pattinsonem v hlavní roli se mluvilo ještě před samotnou premiérou, ale nyní to máme konečně pořádně potvrzené. Batman se skutečně dočká druhého dílu. Vrátit se tak má nejenom Pattinson, ale i režisér Matt Reeves, který má pokračování opět natočit. Studio Warner Bros. o tom informovalo během akce CinemaCon, která v Las Vegas probíhá až do čtvrtka. Ale přiznejme si to, opravdu se někdo strachoval, že bychom se druhého dílu nakonec nedočkali? Batman je i nadále komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2022. Celosvětově vydělal už přes 759 milionů dolarů, čímž už například překonal jeden z trháků minulého roku, kterým byl devátý díl Rychle a zběsile, jenž vydělal 726 milionů. To by tak hrálo, aby si Pattinson svůj netopýří oblek na sebe nevzal i podruhé! 

Batman se dočkal i řady pozitivních reakcí od kritiků a diváků, mnozí ho považují za skvělé a unikátní vyobrazení slavného strážce Gothamu, které se může hrdě postavit i vedle slavné trilogie o Temném rytíři od Christophera Nolana. Zápletka druhého dílu ale samozřejmě zatím ještě není známa. V minulosti se k nám ale dostaly drby o tom, že do Reevesova batmanovského univerza by mohla zavítat nová verze Harley Quinn, kterou by si údajně mohla zahrát Anya Taylor-Joy. Připomínáme ale, že to jsou pouze zvěsti. Reeves před pár měsíci na jisté konferenci také prohlásil, že by jednoho dne chtěl přivést k životu uzemněnou a více realistickou podobu známého padoucha Mr. Freeze. A nesmíme také zapomenout, že již v prvním díle jsme se dočkali legendárního Jokera v podání Barryho Keoghana. A ten musí jistojistě Batmanovi také nějakým způsobem zavařit. 

Ve výrobě jsou také dva seriálové spin-off projekty. Jeden se zaměří na padoucha Penguina, kterého opět ztvární Colin Farrell, a druhý, jenž by měl nést název Gotham P.D., na trestance z věznice a psychiatrické léčebny Arkham Asylum. Pokud jste si tudíž ono nově vzniklé DC univerzum zamilovali, pak máte další důvod k tomu začít skákat na gauči radostí. Bude se totiž i nadále rozšiřovat. A pokud jste náhodou ještě neviděli naší recenzi na první díl Batmana, určitě ji zhlédněte níže.