Jedním z nejočekávanějších DC filmů je bezpochyby druhý díl Aquamana. A to nejen proto, aby se fanoušci konečně dozvěděli, jak moc z něho byly zkráceny/odstraněny sekvence s Amber Heard. Jason Momoa ale nedávno odhalil, že se v pokračování objeví jeden z jeho hrdinských parťáků, se kterým tvoří část Ligy spravedlnosti. Ne, není to Flash Ezry Millera alias Zhouby Havaje, místo toho by se ve filmu měl objevit sám Batman. A to opět v podání Bena Afflecka. Právě s ním Jason Momoa zveřejnil na svém Instagramu příspěvek, který si můžete prohlédnout níže. 

Samozřejmě není známo, nakolik velkou úlohu bude Batman v druhém Aquamanovi sehrávat, ale patrně o žádnou zásadní roli nepůjde. I tak by to ale mohlo některé fanoušky Affleckovy verze netopýřího ochránce Gothamu zahřát u srdce, protože jak už nějakou dobu víme, Ben Affleck s rolí Batmana definitivně skončí v roce 2023. Přesněji po již zmíněné sólovce o Flashovi. Ale i přestože si netopýří kápi obleče herec ve Flashovi naposledy, v rozhovoru pro Herald Sun Affleck odhalil, že během natáčení Flashe vznikly asi jeho nejoblíbenější scény, jaké se svým Batmanem kdy natočil. Zároveň prohlásil, že celý snímek by měl být opravdu velice hezkou tečkou za celou jeho zkušeností hraní netopýřího ochránce Gothamu.

Druhého Aquamana se opět ujal hororový režisér James Wan, přičemž o scénář se zas postaral jeho dlouholetý kamarád a spolupracovník David Leslie Johnson-McGoldrick, který například s Wanem pracoval na druhém díle filmu V zajetí démonů. V druhém díle se tak kromě výše zmíněných dočkáme herců jako Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Pilou Asbæk, a Nicole Kidman.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 3. 2023.