Také jste si říkali, že už jste sympatického Jamese Franca dlouhou nikde neviděli? Však není divu, jeho poslední zveřejněné filmy, ve kterých se objevil, pochází z roku 2019. Herec byl totiž právě v této době obviněn ze sexuálního obtěžování, ze kterého ho nařkly jeho bývalé studentky. V rámci celé této kauzy se tak herec odebral na nějakou dobu do ústraní, což byl i důvod, proč jsme ho v minulých několika letech nikde neviděli. Ale jak se zdá, Franco konečně chystá svůj comeback, protože byl obsazen do nadcházejícího dramatu Me, You od dánského režiséra Billieho Augusta. Spolu s ním se ve filmu také objeví herci jako Tom Hollander a Daisy Jacob. 

Snímek je adaptací knižní předlohy Tu, Mia od italského autora jménem Erri De Luca. Příběh sleduje šestnáctiletého chlapce Marcose, který je na dovolené se svými rodiči. Jednoho dne se setká s dvacetiletou Caiou (Daisy Jacob), která ovšem příliš veselou minulost nemá. Oba dva si padnou do oka, přičemž následně se do sebe také zamilují. James Franco si ve filmu zahraje rybáře jménem Nicola, jenž si vezme chlapce pod svá ochranná křídla a podělí se s ním o své příběhy nejenom na moři, ale také ve druhé světové válce, které se sám zúčastnil. Režisér August patří v Dánsku mezi filmařské špičky, v roce 1989 například vyhrál Oscara za svůj snímek Pelle Dobyvatel. A to v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. 

Franco si dal od herectví pauzu poté, co ho roku 2018 několik žen obvinilo ze sexuálního obtěžování. Následující rok pak podaly studentky z jeho filmové a herecké školy žalobu na Franca a jeho partnery za to, že studentky nutili, aby předváděly explicitní scény před kamerou. Škola se od té doby zavřela a Franco se svými partnery zaplatili přes 2 miliony dolarů za urovnání soudního sporu. Franco přiznal, že během fungování školy měl s některými studentkami sex, což nyní považuje za chybu.

Me, You každopádně není jediným filmem, ke kterému se herec upsal. Franco aktuálně působí ve třech dalších projektech v různých fázích výroby. Zatím však není známo, kdy přesně se zmíněného filmu dočkáme.