Zdá se to neuvěřitelné, ale už za necelé tři měsíce dorazí do kin pokračování legendárního Avatara, které ponese název The Way of Water. A pokud si chcete epický příběh z prvního dílu znovu připomenout na velkém plátně, budete k tomu mít jedinečnou příležitost už za dva dny. 22. 9. totiž vstoupí i do našich kin remasterovaná verze filmu, která nabídne ještě lepší zvuk a obraz. Není žádným tajemstvím, že série Avatar je projektem, na který je režisér James Cameron jaksepatří pyšný. Jakby ne, však také plánuje po dvojce vydat nejenom třetí, ale i čtvrtý a pátý díl.

Mnozí ale netuší, že s některými jeho vizemi při tvorbě prvního dílu mělo problém vydavatelské studio 20th Century, které v určité sekvence nemělo vůbec důvěru. 

Cameron během rozhovoru pro New York Times odhalil, že se s vrchními producenty studia často dohadoval o tom, co všechno se ve snímku nakonec objeví. Cameron tak odhalil následující:

,,Studio mělo pocit, že film by měl být mnohem kratší a že v něm bylo až příliš sekvencí s létáním na Křiklounech (Ikranech). Inu, pak se později ale po průzkumech a shromažďování dat ukázalo, že to byla jedna z věcí, kterou diváci zbožňovali nejvíce.“

Studio tak od Camerona požadovalo, aby svou vizi změnil více podle jejich představ, ale režisér nehodlal učinit zpátky ani krok. A tak se nakonec rozhodl vytasit svůj Titanic.

,,A to už jsem toho měl po krk a řekl jsem jim: ,Víte vy co? Natočil jsem Titanic. Tato budova, ve které se právě teď scházíme, tento nový půlmiliardový komplex na vašem pozemku, byl zaplacen z úspěchu Titanicu. Takže to prostě udělám takhle.´“

Titanic byl v té době samozřejmě komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob, který vydělal přes neuvěřitelné 2 miliardy dolarů. Studio tak nakonec s povzdechem nechalo Camerona tvořit bez zábran. Ovšem nakonec dobře udělalo, protože Avatar následně se svými tržbami Titanic překonal, přičemž i dodnes si udržuje status nejvýdělečnějšího filmu historie. Na kontě tak má až 2,8 miliard dolarů, ovšem Cameron se nechal slyšet, že s připravovaným pokračováním by toto číslo velice rád překonal. 

Cameron se každopádně nemůže dočkat, až se s diváky o zážitek z druhého dílu podělí. Se svým týmem se údajně znovu pokusili posunout hranice toho, co filmy dokážou. Jelikož se premiéra druhého dílu pomalými kroky blíží, v brzké době bychom se mohli dočkat dalšího oficiální traileru, který by se mohl zaměřit na další detaily z hlavního příběhu.

Ve druhém díle se každopádně opět dočkáme herců jako Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang a Giovanni Ribisi. Dále se můžeme těšit na herce jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.