Operace Fortune: Ruse de guerre nebude jediným filmem od Guye Ritchieho, kterého se letos dočkáme. V půlce jara totiž dorazí také jeho akční thriller The Covenant, který bude už o něco vážnější podívanou. V hlavní roli se zde představí Jake Gyllenhaal. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na seržanta Johna Kinleyho (Gyllenhaal), který se vydává na svou vůbec poslední služební cestu do Afghánistánu. Tentokrát se ale mělo jednat o víc méně bezpečnější prácičku, protože jeho misí byl pouze průzkum regionu. Připojuje se k němu také tlumočník Ahmed (Dar Salim), díky kterému by mohla celá cesta odsýpat rychleji. Věci ale samozřejmě nepůjdou podle plánu, protože jejich jednotku přepadne oddíl Tálibánu. Po urputném boji se Ahmedovi podaří všechny útočníky zlikvidovat, ale John zůstane na pokraji smrti. 

Z nasazením vlastního života se po dlouhé a extrémně namáhavé cestě podaří Ahmedovi dostat Johna do bezpečí. John je následně převezen zpět do Spojených států, kde už na něj čeká vystrašená rodina. Když se ale zotavený seržant dozví, co se vlastně stalo, ihned začne mít nutkání vrátit se zpět. Ahmed totiž v Afghánistánu zůstal, přičemž zároveň vyjde najevo, že on a jeho rodina čelí hněvu Tálibánu za to, co udělal.

Zotavený John, který zůstal naživu jenom díky Ahmedovi, se proto vydává zpátky, aby mohl splatit dluh svému tlumočnickému zachránci. John to však nebude mít vůbec lehké, protože tentokrát se mu nedostane téměř žádné pomoci. Sám se proto vydává na záchrannou misi, která se na první pohled zdá být sebevražedná. 

Guy Ritchie se taktéž podílel na scénáři, který zpracoval spolu se svými dlouholetými spolupracovníky Ivanem Atkinsonem a Marnem Daviesem.

Kromě výše zmíněných si ve filmu taktéž zahrají herci jako Alexander Ludwig, Emily Beecham, Bobby Schofield, Jason Wong, Sean Sagar, Reza Diako, Gary Anthony Stennette a Antony Starr.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.