Rok 2025 se k nám blíží velice pomalými krůčky. A spolu s ním také velký reboot filmového DC univerza, které pro nás připravují James Gunn a Peter Safran. Jejich DCU už má jasně stanovený plán. Vše započne snímkem Superman: Legacy, který si Gunn také sám zrežíruje, přičemž posléze dorazí další komiksové projekty se známými hrdiny a padouchy. Samozřejmě ale nepůjde pouze o filmy. Gunn také myslí na seriálovou tvorbu.

První z takových projektů bude animovaná týmovka antihrdinů, která ponese název Creature Commandos. V půlce jara jsme se navíc už dozvěděli, kteří herci zmíněné partičce propůjčí své hlasy. Zatím tedy nevíme, kdy přesně se seriálu dočkáme, ale pokud má jít o první DCU sérii, mohlo by to být už krátce po uvedení zmíněného Supermana, jenž bude premiérovat v létě 2025. Samozřejmě je zde ale jedna velká překážka.

A tou je stávka herců a scenáristů, kvůli které se mnohé produkce musely pozastavit. Jistě, rok 2025 je ještě stále daleko, přičemž do té doby (snad) stávka skončí, ale i tak by to pro některé DCU tituly mohl být zádrhel, protože po dobu stávky nemohou herci na ničem pracovat. Jak to tedy vypadá s Creature Commandos?

Vlastně velice nadějně! V první řadě se v obsazení nachází také Gunnův bratr Sean Gunn (Strážci Galaxie), který v seriálu propůjčí hlas hned dvěma předním postavám. Ten uvedl, že na něho v budoucnu zatím žádné projekty nečekají, což by mohlo znamenat, že herecké nahrávání seriálu by už mohlo být u konce. Sám James Gunn to však nedávno skutečně potvrdil, herci svoji práci na seriálu opravdu dokončili, tudíž se nemusíme bát, že výroba animované série bude v rámci stávky pozastavena. Alespoň zatím. Stát se ještě může samozřejmě mnohé. Je ale dobré vědět, že celý projekt zatím nebyl vychýlen z kurzu.

Slavný scenárista a režisér taktéž potvrdil, že první řada by měla mít 7 epizod. Dobrodružství Creature Commandos, jenž je zasazené v období druhé světové války, bylo poprvé představeno v komiksu Weird War Tales #93 z roku 1980. Nacházející animovaná verze by nás ale měla zavést do moderní doby.

Frank Grillo (Captain America: Návrat prvního Avengera) ztvární Ricka Flaga seniora, lidského vojáka, který je zároveň vůdcem celého týmu.

K hercovi se poté připojí Zoë Chao (Maturitní ročník) jako doktorka a kříženec mořské víly a mořské nestvůry Nina Mazursky, Alan Tudyk (Firefly) jako Batmanův protivník Doktor Phosphorus, David Harbour (Stranger Things) jako Eric Frankenstein, Indira Varma (Hra o trůny) jako Frakensteinova nevěsta, Maria Bakalova (Boratův navázaný telefilm) jako Princezna Ilana Rostovic a konečně zmíněný Sean Gunn jako G.I. Robot a Weasel, který se objevil také v Sebevražedném oddíle (2021).

Když už je o filmu řeč, je také nutné dodat, že v Creature Commandos si zahraje Steve Agee (Peacemaker), který si zopakuje roli Johna Economa. Ten bude se vší pravděpodobností na tým v seriálu dohlížet místo Amandy Waller, která se však také dočká vlastního seriálu.