Kdepak, studio Paramount Pictures Transformerům ještě sbohem dávat nehodlá. I přestože poslední snímek ze slavné filmové série, tedy titul Transformers: Probuzení monster (2023), měl ze všech dílů nejslabší tržby, společnost si už brousí zuby na další hrané dobrodružství.

Další film s obřími roboty byl ohlášen už v roce 2021, přičemž se nemá jednat o pokračování Probuzení monster, nýbrž o jakýsi spin-off. Už nějaký ten pátek je také k projektu upsaný režisér Ángel Manuel Soto, který nám minulý rok nadělil DC podívanou Blue Beetle. Ten o filmu odhalil, že s ním hodlá zabřednout do dosud neprozkoumaných vod celé značky, v rámci čehož by se mělo jednat o výrazný odklon od zbytku filmové série. 

Jak to ale s filmem vypadá nyní? Inu, zdá se, že práce momentálně postupují pomalu. Producent Lorenzo Di Bonaventura pro server Screen Rant uvedl, že film stále ještě nemá dokončený scénář. A dokud nebude na světě, tak nemůže s jistotou říct, kdy se filmu dočkáme. Nemluvě také o tom, že musí jít o scénář, který bude producentům vyhovovat.

Ángel Manuel Soto údajně nebyl vůbec spokojený s prvním scénářem, který k filmu vznikl, proto ho studio pověřilo, aby napsal svou vlastní verzi. Nesmíme také zapomenout na to, že v roce 2023 celý Hollywood ochromila stávka scenáristů, kvůli které nemohli tvůrci nic psát po několik dlouhých měsíců. Pokud ale Sotův scénář stále ještě není dokončený, tak těžko říct, kdy přesně bychom se jeho Transformerů mohli dočkat. 

Blue Beetle sice nebyl žádný zázrak, ale představa toho, že nám režisér nadělí snímek o obřích robotech, který se bude od zbytku předešlých filmů výrazně lišit, zní poměrně lákavě. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze. A doufejme, že Soto se během psaní scénáře nedostal do nějaké krize.

Letos se k nám však nový Transformers titul přece jenom dovalí. A to v podobě animovaného filmu Transformers Jedna, který se bude odehrávat na planetě Cybertron, domově Autobotů i Deceptikonů. Zahrají si v něm hvězdy jako Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jon Hamm a další.

V našich kinech by se měl animák objevit 12. 9. 2024.