Co si budeme povídat, vedle milované a světoznámé panenky Barbie hrál její mužský protějšek Ken vždy jen takové druhé housle. A podobně tomu možná bude i u nadcházející a očekávané komedie, ve které v hlavních rolích uvidíme Margot Robbie a Ryana Goslinga. A právě druhý zmíněný herec je hlavní hvězdou nového traileru, na který se můžete podívat výše.

V něm blonďatá verze jednoho z Kenů žalostně pěje o frustraci z toho, kterak je jenom opomíjeným společníkem mnohem slavnější Barbie, do níž je navíc zakoukaný. Následně se k němu přidají i další Kenové z Barbielandu, které ztvárňují například Simu Liu (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), Ncuti Gatwa (Sexuální výchova) a Kingsley Ben-Adir (Tajná invaze). Celkově je to strašně kýč. A přesně proto je to tak super! Vlastně celkově máme tak trochu pocit, že Ryan Gosling si nakonec celý snímek ukradne pro sebe. 

Jak už nějakou dobu víme, hlavní příběh se bude točit kolem blonďaté Barbie, která se jednoho dne začne cítit nesvá a ztrácet svou „dokonalost“. Proto nastane čas, aby se vydala za dobrodružstvím do reálného světa. A na právě na to se spolu s ní vydá i výše zmíněný Ken, který se tak stane jejím věrným společníkem.

Když si ale obyvatelé opravdového světa začnou uvědomovat, že jim po ulicích kráčí skutečná panenka Barbie z masa a kostí, vyvolá to pro titulní hrdinku celou řadu problémů, ze kterých se následně bude muset zase vymotat. V rámci toho se například můžeme těšit na přítomnost ředitele hračkové společnosti Mattel, jehož si zahraje Will Ferrell. A podle minulých oficiálních trailerů se zdá, že právě on by mohl být pro naše dva blonďaté hrdiny primární hrozbou. 

Režisérkou se stala Greta Gerwig, která stojí za filmy jako Lady Bird (2017) a Malé ženy (2019). Se scénářem jí pomáhal Noah Baumbach, kterému filmový svět vděčí za snímky jako Manželská historie (2019) a Frances Ha (2012).

Ve snímku se taktéž dočkáme hvězd jako Michael Cera, Emma Mackey, America Ferrera, Alexandra Shipp, Ariana Greenblatt, Emerald Fennell, Kingsley Ben-Adir, Sharon Rooney, Anna Cruz Kanye, Ritu Arya, Conor Swindell, Jamie Demetriou, Marisa Abela, Issa Rae a Hari Nef.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.