Režisér a scenárista James Gunn momentálně natáčí nového filmového Supermana, který bude prvním celovečerním snímkem chystaného univerza DCU. Usilovně ale také pracoval na druhé řadě svého seriálu Peacemaker, kde si naprosto nemilosrdného ochránce spravedlnosti zahrál John Cena.

Už nějakou dobu ale víme, že tento antihrdina v podání Ceny bude jednou z postav, které uvidíme i v DCU. Jelikož ale první řada byla součástí starého režimu DCEU, možná se pro mnohé nabízí otázka, jak tedy bude nakonec seriál celkově pasovat do připravovaného rebootovaného univerza. Sám James Gunn na to však poskytl zcela jednoduchou odpověď. První sezóna pro DCU zkrátka a dobře nebude kánonická. Což dává smysl, protože v poslední epizodě na scénu dorazí i členové Ligy spravedlnosti, včetně Aquamana Jasona Momoi a Flashe v podání našeho starého dobrého a hlavně milovaného Ezry Millera. 

Gunn se také na Instagramu podělil o další zajímavé informace. Konečně totiž dopsal scénář ke všem epizodám druhé sezóny, která by měla navázat na události jeho připravovaného filmu o Supermanovi. V rámci toho také vyšlo najevo, že druhá řada se bude natáčet spolu se Supermanem, první klapka by tak měla padnout někdy v létě. Každopádně by nás vůbec nepřekvapilo, kdyby si Cena v podání Peacemakera ve filmu střihl nějaké to cameo. James Gunn ale také odhalil, že aby se vše stihlo, tak nakonec nebude moct natočit všechny epizody, což bylo původně v plánu už od roku 2022.

Dále také filmař potvrdil, že chystaný seriálový spin-off s chladnokrevnou Amandou Waller, kterou v DCU opět ztvární Viola Davis (Kung Fu Panda 4), skutečně vznikne. Výrobu podle všeho zkomplikovaly loňské stávky herců a scenáristů, takže se spin-offu dočkáme až nějaký čas po vydání druhé řady Peacemakera. Ovšem kdy přesně to bude, je zatím ve hvězdách. 

Kromě Ceny a Davis se do DCU vrátí i Xolo Maridueña, který se opět ukáže jako superhrdina Blue Beetle. Ale těžko říct, jaké přesně s ním má Gunn vlastně plány.

Na druhou řadu Peacemakera bychom každopádně nakonec nemuseli čekat zas až tak dlouho, je možné, že vyjde už někdy v druhé polovině roku 2025. Ale to se ještě necháme překvapit.