Příští rok se dočkáme v pořadí už pátého dílu slavné hororové série Insidious, kterou v roce 2010 započal režisér James Wan. Ten by měl nést název The Dark Realm, přičemž režie se tentokrát ujal herec Patrick Wilson, který si ve filmu zároveň opět zahraje jednu z hlavních rolí. Nedávno také vyšlo najevo, že natáčení filmu konečně skončilo, tudíž nadcházející horor může zamířit do zapeklitých vod postprodukce. Na svém Twitteru o tom informovala Wilsonova žena Dagmara Domińczyk. Její příspěvek si můžete prohlédnout níže.

V pátém díle, který se má odehrávat asi deset let po událostech jedničky, se do série vrátí jak Josh Lambert (Wilson), tak i jeho syn Dalton (Ty Simpkins), jenž už míří na vysokou školu. Ale trápeného mladíka žádné poklidně studentské chvíle rozhodně nečekají, protože potlačovaní démoni z jeho minulosti se opět vrací, aby celou rodinu mohli zas terorizovat.

Do pokračování se má vrátit i Rose Byrne jako Renai Lambert a Andrew Astor jako Foster Lambert, přičemž snímek by se tak měl v mnohém podobat prvnímu dílu, který mnozí fanoušci stále považují za nejvydařenější. Ten z rozpočtu, který činil „pouhých“ 1, 5 milionů dolarů, vydělal necelých 100 milionů, tudíž sequel měl v podstatě zaručený. Série se tak následně dočkala tří dalších pokračování, přičemž všechny se mohly chlubit podobným komerčním úspěchem. Posuzování jejich kvalit už ale necháme na vás. Pro Wilsona bude film každopádně režisérským debutem, tak mu budeme držet palce!

Scénář k filmu si vzal na starost Scott Teems, který byl například jedním ze scenáristů, co jsou zodpovědní za hororový snímek Halloween zabijí z minulého roku. Film budou produkovat původní tvůrci celé série, tedy James Wan a Leigh Whannell. Přidají se k nim ještě producenti Jason Blum a Oren Peli.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 7. 2023.